Frederiksø søger lyse idéer

Den første lørdag i december samler lysfesten for ottende i år træk hele egnen i vintermørket på Frederiksø for at runde året af. Vil du være med til at sætte stemningen på kajkanten, kan du nu byde ind med alle de aktiviteter fra årets gang, der fortjener et gensyn. 

Traditionen tro danner Frederiksø igen i år ramme om en magisk aften, når de kreative værksteder og foreninger, der holder til i de gamle værftshaller, inviterer til lysfest.

Som tidligere år er det planen, at de kulturelle lejere på Frederiksø, frivillige og samarbejdspartnere går sammen om at skabe den helt særlige begivenhed, der hvert år lokker flere tusinde gæster til havnen med lysinstallationer, workshops og meget mere.

Derfor lyder der nu en klar opfordring til at alle interesserede om at byde ind på programmet.

”Lysfesten på Frederiksø har gennem årene vist, hvordan man kan stå sammen i Svendborg på tværs af foreninger, virksomheder, kulturliv og uddannelsesinstitutioner om – i både bogstavelig og overført betydning – at skabe lys i vintermørket og ikke mindst runde året af. Derfor håber vi, at mange både gengangere og nye i år har lyst til at være med,” udtaler koordinator for Frederiksø Lea Apollo. 

Genfortællinger, genopførelser og genbrug

At det netop ikke behøver at være nye aktiviteter, der er opfundet særligt til lejligheden, er en vigtig pointe. 

I år inviterer Frederiksø nemlig alle, som har lyst til at genopføre eller genbruge en idé, en forestilling, opvisning, et musikstykke eller en anden en aktivitet, som fortjener et gensyn, inden året rundes af, til at være medskabere af programmet.

”Lysfesten har altid handlet mere om de små fællesskaber og magiske øjeblikke end store, dyre lysshows. Og det er helt i den ånd at bruge lysfesten som en anledning til at genbesøge de bedste oplevelser fra året, der gik – om det så er en danseopvisning, der kan genopføres på kajkanten, en røverhistorie, der skal genfortælles, eller en workshop, hvor man genbruger materialer fra en anden begivenhed,” udtaler Lea Apollo

Praktisk info

Lysfesten finder i år sted lørdag den 2. december kl. 16.00-19.30 på Frederiksø i Svendborg.

Din aktivitet kan enten udfoldes udendørs eller invitere folk ind i varmen. Præcis hvor på Frederiksø du kan få plads, finder vi sammen ud af, når vi har det samlede program.

Vil du, din forening, skole, organisation eller virksomhed være en del af lysfesten, kan du kontakte lea.apollo@svendborg.dk inden 25. oktober.

Arrangementet arrangeres af Frederiksø Kunst og Kultur og Svendborg Kommune, og det er gratis at deltage.

 

Foto: Knud Mortensen, 2021