Arkitekturpris logo

Den kommunale arkitekturpris er tilbage

Den årlige præmiering af arkitektur er tilbage på dagsordenen, og 12 nominerede kandidater er nu i spil til at modtage Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2021.

Vinderne af prisen afsløres ved en lukket reception fredag d. 17. december kl.13.00 i Byrådssalen.

Svendborg Kommune har valgt at genindføre uddelingen af den prestigefyldte kommunale arkitekturpris, der har været en fast årlig begivenhed i kommunen siden 1980. Siden 2018 har prisen dog været skrinlagt, men den uddeles altså nu for 39. gang efter i en kortere årrække at have ligget stille.

Både Arkitekturrådet og Teknik- og Erhvervsudvalget er meget tilfredse med, at Svendborg Kommune igen uddeler hæder til byggeri og anlæg, der har gjort sig umage og skabt forbedringer i det fysiske miljø, der løfter sig op over det middelmådige. Arkitekturprisen er en hyldest til kvalitet i byggeriet og i det byggede miljø. Prisen kan således gives til såvel nybyggeri, renovering og restaurering af eksisterende byggeri, samt til landskabsarkitektur og nye byrum. 

-Vi er meget tilfredse med, at vi nu igen får markeret og skabt opmærksomhed om alt det gode, der bliver gjort for arkitekturen i vores kommune. Arkitekturen udgør jo de fysiske rammer for alle borgernes liv, og det er utrolig vigtigt, at vi som kommune både værner om og værdsætter, når bygherrer og deres arkitekter gør sig umage og leverer både smukke og funktionelle resultater, siger Flemming Madsen, formand for Teknik- og Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune.

Arkitekturrådet i Svendborg, der rådgiver Byrådet i arkitektoniske spørgsmål, udgør sammen med Flemming Madsen det bedømmelsesudvalg, der afgør, hvilke byggerier og anlægsprojekter, der skal præmieres.

-God arkitektur og dermed bedre rammer for borgerne er en kerneværdi, der skaber livskvalitet, glade borgere og øger bosætningen. Det er godt, at vi har arkitekturprisen tilbage og får skabt opmærksomhed om dem, der gør det godt, siger Flemming Madsen.

 

De 12 nominerede er:

Egense Skole, Højensvej 199, 5700 Svendborg

Ny Arena, Ollerup Højskole, Svendborgvej 3, 5762 Vester Skerninge,

Nørremarken 45, 5881 Skårup Fyn

Skårupøre Strandvej 84, 5883 Skårup Fyn

Enemærket 35, 5700 Svendborg

Møllevænget 11/13 (Christiansmøllen), , 5700 Svendborg

Kullinggade 3-9, 5700 Svendborg

Jessens Mole 9A

Jessens Mole 9A

Skattergade 4, 5700 Svendborg

Ida Holst Skole, Korsgade 22, 5700 Svendborg

Nye offentlige byrum, by og havn, ”havneudvikling og liv i min by”