Vandreudstilling om dansk verdensmålsarkitektur kommer til Svendborg

Kom med, når vi åbner landsdækkende vandreudstilling med en række nyskabende danske arkitekturprojekter. Alle er velkomne til åbningen i Svendborg Bycenter fredag den 11. august.

Gamle bygninger, der bliver genbrugt til nye formål. Nybyggeri af materialer som træ, halm og strå. Og nye lokale mødesteder og byudvikling, der kan hjælpe med at håndtere voldsom regn og stigende havvand.

Det er blot nogle få eksempler på, hvad der kan ske, når arkitekter tænker i nye løsninger for fremtidens byer, bygninger og landskaber. Arkitekturen er nemlig en afgørende brik, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere bæredygtig verden og nå FN’s 17 Verdensmål inden 2030.

Tænker vi os om, når vi bygger nyt eller om, tilbyder arkitekturen løsninger, der taler ind i store aktuelle samfundsudfordringer som klima, biodiversitet, ressourcemangel, sundhed, trivsel og inklusion.

Sådan lyder baggrunden for den landsdækkende vandreudstilling ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?”, som er arrangeret af Arkitektforeningen. Udstillingen viser 27 arkitekturprojekter fra hele landet – og heraf kommer flere fra Fyn, f.eks. omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade i Odense, Polymeren i Årslev og Fabers Fabrikker i Ryslinge.

Den 11. august 2023 er turen kommet til Svendborg, hvor udstillingen kan opleves i Bycenteret, der selv står over for en større omdannelse, bl.a. med en grøn taghave. Udstillingen kan ses indtil den 23. august.

Alle er velkomne til åbningen, som byder på taler fra Svendborg Kommunes arkitekturråd og oplæg om Polymeren i Årslev samt et glas lokal most.

Praktisk info 

  • Fredag den 11. august kl. 15.00
  • Svendborg Bycenter, Tinghusgade 29, 5700 Svendborg (åbent fra kl. 10 - 18)
  • Tilmelding ikke nødvendig

Fakta om udstillingen

  • ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål” er udviklet af Arkitektforeningen i forbindelse med Arkitekturhovedstaden og UIA Verdenskongressen for Arkitekter, som finder sted i København.
  • Udstillingen vandrer fra by til by med start i København og derfra til Allinge, Svendborg, Holstebro, Herning, Aalborg, Aarhus, Tønder og Odense.
  • Udstillingen er blevet til med udgangspunkt i den engelsksprogede guidebog ”A Guide to Danish Architecture – Towards the UN Sustainable Development Goals”.
  • Læs mere her.