Illustration - Gudbjerg
Illustration - Gudbjerg

Gudbjerg

Om plejecentret

Gudbjerg Plejecenter er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Gudbjerg Plejecenter er bygget i 1952 og er blevet delvist ombygget i 2002 og igen i 2018. Plejecentret er beliggende i smukke landlige omgivelser.

Gudbjerg Plejecenter består af moderne lyse og tidssvarende boliger. Disse er henholdsvis inddelt i pleje-, demens- og ældreboliger.

På Gudbjerg Plejecenter har vi fokus på det gode hverdagsliv. Vi har fokus på at møde hinanden med smil og latter, da dette smitter.

I alle afdelinger har vi hyggelige opholdsstuer. Dem er man velkommen til at benytte sig af, både som beboer og pårørende. Derudover forefindes der en større fælles hyggestue, hvor der en gang i mellem samles beboere og pårørende til forskellige arrangementer.

På Gudbjerg Plejecenter bestræber vi os altid på at skabe et personligt og hjemligt miljø på vores fællesarealer. På Gudbjerg indtænker vi små aktiviteter i hverdagen. Der er meget forskel på hvad man som beboer ønsker og mestrer i forhold til aktivitet og socialt samvær. Vi er idrætscertificerede og derfor tilbyder vi 3 forskellige aktiviteter om ugen. Dette kan være i form af en gåtur, gulvdart, ballonspil eller noget helt andet. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Ligeledes værner vi om traditioner og derfor nyder vi, når der er højtider vi kan fejre.

Vi har en Facebookgruppe for beboere og pårørende, hvor man kan følge med i de gode øjeblikke, der opstår både når det er hverdag og når der er fest.

På Gudbjerg Plejecenter har vi ligeledes et godt og tæt samarbejde med Gudbjergs Venner, der består af ildsjæle fra lokalområdet. Gudbjergs Venner kommer ofte forbi til en hyggelig snak, en gåtur i det fri, musik og sang eller anden underholdning. De deltager og hjælper også gerne, når beboerne på Gudbjerg Plejecenter skal på tur, eller vi hol-der fest i huset. I forbindelse med beboerfødselsdag kommer de altid på besøg med en buket blomster.