Illustration - Caroline Amalielund
Illustration - Caroline Amalielund

Caroline Amalielund

Om plejecentret

Caroline Amalielund er et smukt gammelt plejecenter, som i 1912 blev opført som Alderdomshjem. Huset er siden blevet grundigt renoveret og fremtræder nu som et moderne, tidssvarende plejecenter med plads til 37 beboere.

Plejecentret består af demensboliger, gæsteboliger og et aktivitetscenter.
 

Vi vægter de gode relationer med borgerne, pårørende og hinanden. Det gode samvær omkring måltiderne, så det bliver hyggeligt og hjemligt.

Vi tager udgangspunkt i de individuelle behov,  for at den enkelte borger oplever sig set, hørt og forstået.  
Teoretisk bruger vi blandt andet Tom Kidwood-blomsten, som er et godt redskab til at se, hvor vi som personale kan hjælpe den enkelte borger med at  bevare trivslen i at ”blomstre”.  

Vi ser pårørende som en stor styrke og samarbejdspartner I at skabe det bedste liv for den enkelte borger. Pårørende er altid velkomne på Caroline Amalie.

Caroline Amalie ligger i en grøn have, omgivet af skov og søer, og med græssende får på det fredede område ”Ørkild Voldsted”. Et naturskønt og fantastisk dejligt sted at blive ældre.

Plejecenteret er først og fremmest beboernes hjem og indrettet så det afspejler de behov som beboerne har. Samarbejdet med beboerne og de pårørende vægter vi højt og det er vigtigt for os, at man altid føler sig velkommen.
Rundt om plejecenteret er vores dejlige have. Her er indrettet små terrasser, hvor vi tilbringer tid når vejret er til det. Haven benyttes som legeplads af børnehaven, som er nabo til huset. 

Der er et motionsrum på 2.sal, hvor beboerne kan træne. 
Der tages udgangspunkt i den rehabiliterende tilgang, hvor individuel rehabilitering er i samarbejde med beboeren og evt. de pårørende.
Beboerne fra plejecenteret kan benytte sig af aktivitetscenteret i huset.