underskrift, lejekontrakt, Kvægtorvet

Frivillighuset flytter til Kvægtorvet i Svendborg

Torsdag eftermiddag blev en milepæl passeret på vejen mod, at Frivillighuset flytter til Kvægtorvet på Frederiksgade 8 i Svendborg. Det skete, da der blev skrevet under på lejekontrakterne.

Svendborg Kommune fik sammen med Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg taget et vigtigt skridt hen imod, at Kvægtorvet bliver det nye hus for de omkring 100 frivillige sociale foreninger, grupper og netværk. Kvægtorvet kommer også til at være hjemsted for TUBA, Ældre Sagen Svendborg-Gudme og Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde, der ønsker at have foreningslokaler sammen med Frivillighuset. Det var derfor en stor flok, der var samlet torsdag eftermiddag til underskrivning af kontrakter. Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond – SEAF overrakte samtidig en flot donation til den kommende indvielse af Frivillighuset.

Senior-, Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune har arbejdet for at få Frivillighuset placeret i Kvægtorvet, der tidligere husede Fremtidsfabrikken II:

-Jeg er utrolig glad for, at vi kan tilbyde de frivillige sociale foreninger nogle gode rammer til deres arbejde. Det er et stort løft til området. Foreningerne får et hus, hvor der er plads til flere aktiviteter, end det nuværende lejemål i Havnegade. Jeg er sikker på, at Kvægtorvet kommer til at inspirere til endnu mere tværgående samarbejde og nye indsatser, der kommer sårbare og udsatte borgere til gavn, siger formand for udvalget, Hanne Klit. 

Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg vil fortsat fungere som Frivillighusets daglige anker. Sammen med foreningerne kommer de til at skabe et hus fuld af liv, aktivitet og fællesskaber. Foreningerne har alle mulighed for at afholde deres aktiviteter i Frivillighuset. Kvægtorvets indretning i ét plan samt de store åbne lokaler giver nye spændende muligheder. Håbet er, at flere får lyst til at være med som frivillig eller som bruger af aktiviteterne i huset.

-Vi glæder os til at tage hul på et helt nyt kapitel for det frivillige sociale område i Svendborg Kommune. Velfærdssamfundet er under forandring og frivillige kommer til at spille en vigtig rolle i kampen mod ensomhed og marginalisering. Det nye frivillighus er en kæmpe anerkendelse af den frivillige sociale indsats. Huset bliver en god ramme, hvor vi kan bygge videre på alt det arbejde, som frivillige sociale foreninger er danmarkskendte for at præstere, siger daglig leder i Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg, Lisbet Praëm.

Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg er i fuld gang med at forberede den kommende flytning med alt, hvad det indebærer. Donationen på 10.000 kr. fra Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond – SEAF gør arbejdet meget sjovere. Den skal anvendes til at holde indvielse af Frivillighuset i foråret 2024. Kurt Sorknæs, der er fondskoordinator, overrakte den flotte donation.