Foto: Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde modtog FrivilligSocialPrisen

Hvem skal have FrivilligSocialPrisen og RespektPrisen i 2022?

Alle kan være med til at bestemme, hvem der skal modtage de to priser, som Senior-, Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune overrækker til det frivillige sociale område. Søndag den 14. august 2022 er sidste frist for at indstille kandidater til priserne. Priserne bliver overrakt ved udvalgets fejring af det frivillige sociale område i september 2022.

Hanne Klit, formand for Senior-, Social og Sundhedsudvalget glæder sig til fejringen og siger – Svendborg Kommune rummer en stor mangfoldighed af frivillige sociale foreninger med mange frivillige, der samlet set yder en kæmpe indsats for sårbare og udsatte mennesker. Det er vi meget taknemmelige for og vi glæder os til at kunne give alle frivillige en særlig tak for deres indsats. De to priser er et ekstra skulderklap og vi håber på mange indstillinger. Alle, der har kendskab til det frivillige sociale arbejde, er mere end velkomne til at sende deres bud på, hvem der skal modtage priserne. 

Priserne er FrivilligSocialPrisen, der hylder en frivillig forening, organisation eller gruppe, der har gjort en særlig indsats i det frivillige sociale arbejde. Samt RespektPrisen, der hylder en person i det frivillige sociale arbejde, der har gjort en ekstraordinær eller vedholdende frivillig indsats. Med begge priser følger et pengebeløb til det videre arbejde.

Alle har mulighed for at indstille kandidater til priserne. Måske er man selv en del af et fantastisk frivilligt tilbud, måske er naboen en helt særlig frivillig, måske deltager ens barn i en frivillig indsats. Frivillige, brugere, pårørende, medlemmer, bestyrelsesmedlemmer, formænd og andre kan frem til søndag den 14. august 2022 indstille alle de kandidater, de har lyst til. Indstillingerne behandles af et udvalg, som Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg og Svendborg Frivilligråd er en del af, sammen med repræsentanter fra Senior-, Social- og Sundhedsudvalget og Svendborg Kommune.

Sidste års prismodtagere var Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde, der modtog FrivilligSocialPrisen for de frivilliges solide arbejde med integration samt Ingeborg Alslev, formand for Ældre Sagen Egebjerg, der modtog RespektPrisen for sin initiativrigdom og flittighed som formand. Priserne blev overrakt ved en mindre begivenhed i Rådhussalen i november, da den stigende coronasmitte endte med at udskyde fejringen. Dette års priser overrækkes ved fejringen af det frivillige sociale område den 28. september 2022 i Tåsingehallen. Her fejres, hyldes og takkes alle frivillige, der er engageret i det frivillige sociale arbejde. Handicaprådet i Svendborg Kommune uddeler også deres Handicappris ved fejringen.

Information om priserne, kriterier og hvordan man indstiller kandidater til priserne, findes på Svendborg Kommunes hjemmeside.

Yderligere oplysninger:

  • Hanne Klit, formand for Senior-, Social- og Sundhedsudvalget. Mobil: 24 96 91 41
  • Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet. Mobil: 24 76 00 49