Stort solcelleanlæg set fra siden på mark

Borgermøde om større solcelle- og vindmølleplaner

Vil du give dit besyv med om, hvordan vi sikrer den bedst mulige borgerinddragelse i den kommende solcelle- og vindmølleplanlægning frem mod 2030 i Svendborg Kommune? 

Så tag del i borgermødet og tilmeld dig nedenfor:

Mandag d. 23. januar kl. 17.00-19.00 
I lokalet 'Bølgen' (over svømmehallen) 
Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70

Grøn energi i Svendborg Kommune

Svendborg Kommunes kommunalbestyrelse har besluttet,  at der skal opstilles 145 hektar solceller og seks vindmøller.
Det sker som et skridt på vejen til kommunens grønne omstilling og sikringen af fremtidens energiforsyning. Samtidig bidrager vi med vores andel i regeringens planer om at firedoble elproduktionen af sol og vind på land i Danmark inden 2030.

I løbet af 2022 har Svendborg Kommune efter åbne ansøgningsrunder modtaget vindmølle- og solcelle-ansøgninger fra hele kommunen. De er blevet vurderet ud fra en række kriterier: 
B.la. lokalt medejerskab, naturbeskyttelse, indpasning i landskab m.m. 

Vi vil gerne høre din mening

Svendborg Kommune ønsker at informere og oplyse alle interesserede borgere om de indsendte solcelle- og vindmølleprojekter. Vi vil også meget gerne høre dine input og ideer til, hvordan vi skaber den bedst mulige inddragelse før opstarten af den egentlige planlægning for anlæggene.   


Program

  • Velkomst ved borgmester Bo Hansen
  • Kort om baggrunden for Kommunalbestyrelsens beslutning ved forperson for Teknik- og Miljøudvalget, Jesper Kiel
  • Præsentation af modtagne ansøgninger + kommunens indledende vurdering af ansøgningerne ved afd.leder for Plan i Svendborg Kommune, Birgitte Hjerrild
  • Oplæg til dialog ved formand for Plan- og Lokalsamfundsudvalget, Arne Ebsen: "Hvordan får vi den bedste inddragelsesproces?"
  • Spørgsmål og dialog med medlemmer af Kommunalbestyrelsen

Vel mødt!          


Slides fra Borgermødet kan downloades som PDF nedenfor.


BEMÆRK: De gennemgåede projekter i præsentationen er ansøgninger og altså ikke projekter, der er besluttet at gå videre med på tidspunktet for borgermødet. Det er en samlet ansøgningsliste, der kan give overblik til en kvalificeret politisk beslutning om, hvilke projekter, der skal realiseres inden for rammen af kapaciteten til vedvarende energi i Svendborg Kommune.