LOMA

LOMA står for Lokal Mad og er et projekt i samarbejde med University College Lillebælt (UCL) og Aalborg Universitet.

”I LOMA deltager skoleeleverne i planlægning, tilberedning og servering af mad og måltider, som et element i undervisningen i flere fag. Køkken og spisesal indgår i et udvidet læringsrum, der også omfatter et tæt samarbejde med lokale fødevareproducenter.”

I Svendborg er tre af vores skoler LoMa-skoler: Ørkildskolen, Tved Skole og Nymarkskolen, som er den skole, hvor det første LoMa-projekt blev udført.

”Formålet er at fremme skolens arbejde med læring, sundhed, trivsel og bæredygtighed gennem mad og måltider. For at opnå dette integrerer en LOMA-skole på en helhedsorienteret måde følgende 4  principper i skolens dagligdag. Den enkelte skole beslutter selv den lokale udmøntning i konkrete aktiviteter.”

LOMA-skolerne samarbejder med forældrene og den madlavning, der sker på skolerne, følger de anbefalinger som Fødevarestyrelsen har lavet. Derudover skal den mad som der laves også opfylde Måltidsmærkets krav, der er et af Fødevarestyrelsens mærker, der viser, at maden er sund.

Vil du læse mere om LOMA, så følg nedenstående link:

http://lomaskole.dk/om-loma/loma-lokal-mad/