Foto fra frivilligfest

Hvem skal have FrivilligSocialPrisen og RespektPrisen i 2023?

Senior-, Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune overrækker to priser til det frivillige sociale område. Priserne bliver overrakt under udvalgets fejring af det frivillige sociale område i september 2023. Alle kan være med til at bestemme, hvem der skal modtage priserne.

Måske er du selv en del af et fantastisk frivilligt tilbud, måske er din nabo en helt særlig frivillig, måske deltager dit barn i en frivillig indsats. Frivillige, brugere, pårørende, medlemmer, bestyrelsesmedlemmer, formænd, samarbejdspartnere og andre kan frem til fredag den 1. september 2023 indstille alle de kandidater, de har lyst til. Indstillingerne behandles af et udvalg, som Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg og Svendborg Frivilligråd er en del af, sammen med repræsentanter fra Senior-, Social- og Sundhedsudvalget og Svendborg Kommune.

Hanne Klit, formand for Senior-, Social og Sundhedsudvalget, håber på mange indstillinger og siger –Vi har brug for jeres bud på relevante kandidater til priserne. Der er mange frivillige og foreninger, der yder en kæmpe indsats for sårbare og udsatte mennesker. De to priser er det ekstra skulderklap, vi gerne vil give. Alle, der har kendskab til det frivillige sociale arbejde, er mere end velkomne til at sende et bud på, hvem der skal modtage priserne. Vi glæder os til fejringen og til at kunne give alle frivillige en særlig tak for deres indsats. Det har stor betydning, at der er en mangfoldighed af frivillige sociale indsatser i Svendborg Kommune. De er med til at sikre, at vores samfund hænger sammen og at vi kan mødes i fællesskaber.

Priserne er FrivilligSocialPrisen, der hylder en frivillig forening, organisation eller gruppe, der har gjort en særlig indsats i det frivillige sociale arbejde. Samt RespektPrisen, der hylder en person i det frivillige sociale arbejde, der har gjort en ekstraordinær eller vedholdende frivillig indsats. Med begge priser følger et pengebeløb til det videre arbejde.

Sidste års prismodtagere var Vildmandsforeningen, der modtog FrivilligSocialPrisen og Ole Henriksen, formand for Natteravnene Svendborg, der modtog RespektPrisen. Priserne blev overrakt ved fejringen i Tåsinge Hallen, hvor flere end 300 deltog. Dette års priser overrækkes den 30. september 2023 i Midtbyhallen. Her fejres, hyldes og takkes alle frivillige, der er engageret i det frivillige sociale arbejde.

Information om priserne, kriterier og hvordan man indstiller kandidater til priserne, findes på Svendborg Kommunes hjemmeside, https://www.svendborg.dk/borger/voksen/frivilligt-socialt-arbejde/priser...

Yderligere oplysninger:

  • Hanne Klit, formand f/Senior-, Social- og Sundhedsudvalget. mobil: 2496 9141
  • Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet. Mobil: 2476 0049