COHEAT - et projekt for grøn boligopvarmning

Hvis du bor i en bolig uden for det traditionelle fjernvarmeområde, har du måske overvejet, hvordan du kan skifte til en mere klimavenlig varmekilde. Men hvordan gør du det, og hvad koster det?

Det er her, COHEAT kommer ind i billedet. COHEAT er et EU LIFE finansieret projekt, som hjælper kommuner og boligejere med at omstille den fossile varmeforsyning til grønne varmeløsninger. Projektet løber fra 1. november 2022 til 31. oktober 2025. 
 
Svendborg Kommune er en af de otte kommuner i Region Syddanmark, som deltager i COHEAT. Som boligejer i Svendborg Kommune kan du få glæde af projektet på flere måder:
 

  • Du kan i en begrænset periode få adgang til rådgivning om energiforbedringer og grønne varmeløsninger i din bolig, til en attraktiv pris, så du sparer på energien og øger din boligværdi. Du kan læse mere om tilbuddet i bilaget nederst på siden. Tilbuddet er finansieret af COHEAT-projektet.
  • Du kan få vejledning og inspiration om hvordan du og dine naboer kan indgå i fælles grønne varmeløsninger, og indgå i COHEAT netværket som deler erfaringer og inspiration med andre boligejere.
     

Ved at deltage i COHEAT bidrager du ikke kun til at opfylde de nationale klimamål, men også til at skabe en mere bæredygtig og attraktiv kommune. Du vil også opleve fordele som lavere energiregning, bedre indeklima og højere komfort.
 
Hvis du vil vide mere om COHEAT, og hvordan du kan være med, kan du besøge projektets hjemmeside eller kontakte Svendborg Kommune. Find kontakterne i højre margin.
 
Projektet har til hensigt at fremme investeringer i grønne varmeløsninger. Det er vigtigt, at investeringerne dokumenteres, så effekten og bidraget til en mere bæredygtig fremtid kan dokumenteres og deles med andre interesserede.
  
COHEAT er et samarbejdsprojekt mellem Region Syddanmark som leadpartner og Nyborg Kommune, Sønderborg Kommune, Middelfart Kommune, Svendborg Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Assens Kommune, Kolding Kommune, ProjectZero, Dansk Fjernvarme, PlanEnergi og EC Network.
 
Svendborg kommune indgår i projektenheden PDU Fyn sammen Assens, Faaborg-Midtfyn og Nyborg Kommune, med sidstnævnte som projektleder i enheden. PDU Fyn har til formål at udbrede COHEAT-aktiviteterne i gruppens respektive kommuner. Aktiviteterne skal føre til investeringer i hhv. udvidelse af fjernvarme, individuelle varmepumper, lokalvarme, og energiforbedringer i både bolig og erhverv.