Svendborg Kommune har fundet den kommende chef for Familie, børn og unge

Et enigt ansættelsesudvalg har besluttet at ansætte 41-årige Sandra Salman som chef for Familie, Børn og Unge pr. 1. december 2023. Sandra Salman har været konstitueret i samme stilling siden 1. marts 2023.

Fra 1. december 2023 kan Sandra Salman fortsætte sit arbejde i Svendborg Kommune som chef for Familie, Børn og Unge. Et enigt ansættelsesudvalg har netop besluttet, at hun kan strege ”konstitueret” fra sin chef-titel for dermed at blive chef for området.

Sandra Salman har været ansat i Familie, Børn og Unge siden 2018, hvor hun siden 2020 har været leder af Familieafdelingen. Sandra kommer med en lang erfaring fra det specialiserede børne- og ungeområde, hvor hun inden hun kom til Svendborg Kommune blandt andet har været chefkonsulent i Slagelse og Odense Kommuner. Oprindeligt er hun uddannet cand.merc.jur og har gennemført en lederuddannelse.

Sandra Salman glæder sig til at fortsætte arbejdet på familie-, børn- og ungeområdet i Svendborg Kommune – nu som chef:

- Jeg ser i den grad frem til at kunne fortsætte samarbejdet med medarbejdere i Familie, Børn og Unge på tværs i kommunen, og ikke mindst med civilsamfundet. Sammen skal vi hjælpe hinanden med at skabe de bedste muligheder for børn, unge og familier i Svendborg Kommune, siger Sandra Salman.

Området Familie, Børn og Unge har de senere år oplevet en stigning i antallet af børn i udsatte positioner. Derudover får området ny lovgivning pr. 1. januar i form af Barnets Lov, som blandt andet handler om tidlig opsporing, forebyggelsesarbejde og inddragelse af børn og unge selv. En anden væsentlig opgave er, at der på hele direktørområdet Børn, Unge, Kultur og Fritid arbejdes på en ny sammenhængende børne- og ungepolitik. Her bliver opgaven at samarbejde på tværs med resten af direktørområdet. Sandra Salman ser frem til at stå i spidsen for de mange indsatser:

-Vi ved allerede nu, at vi kommer til at arbejde mere målrettet med at skabe fleksible løsninger for børn, unge og familier, som har brug for særlig støtte. Og her kan et øget tværgående samarbejde være en vigtig løftestang, forklarer Sandra Salman.

Jonas Wittendorff, direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid i Svendborg Kommune, glæder sig til at fortsætte det allerede gode samarbejde med Sandra Salman:

-Arbejdet på familie-, børn- og ungeområdet er mere vigtigt end nogensinde og med Sandra ved roret på dette område, er jeg fuld af fortrøstning. Især sammenhængene på tværs og det videre arbejde med at få familieområdet tættere på det almene område, ser jeg frem til. Derudover er jeg rigtig glad og stolt over, at vi har fundet kompetencerne i vores egen organisation til at løfte chefopgaven, siger Jonas Wittendorff.

Fakta:

Sandra Salman er 41 år og bor i Odense med sin mand Tobias og tre store børn på 14, 18 og 20. Fritiden bruger hun gerne med familien og i køkkenet, hvor der nemt bliver brugt mange timer på at kreere kulinariske retter. Derudover har Sandra i en årrække været aktiv som manager indenfor Speedway – i en periode på fuldtid.

Der var i alt 16 ansøgere til stillingen som chef for Familie, Børn og Unge, og fire ansøgere var til samtale.