Politisk forhåndsvurdering af projektet
Projektet og den planfaglige vurdering præsenteres for Teknik- og Erhvervsudvalget. Udvalget beslutter, om der skal arbejdes videre med projektet - og i givet fald også hvornår. Derudover tager udvalget også stilling til, om der skal indarbejdes principielle spørgsmål i lokalplanen.
Offentlig høring af lokalplanforslaget
Når der fra politisk side er givet grønt lys til at arbejde videre med projektet, udarbejder administrationen et forslag til en lokalplan. Når forslaget er klart, godkendes det politisk, hvorefter det sendes i offentlig høring.
Høringen skal sikre, at offentligheden bliver inddraget. Fordi der skal være tid til, at offentligheden kan forberede sig og have en reel mulighed for at deltage i processen, kan den spænde over 2-8 uger.
I reglen vil der også blive afholdt et borgermøde, hvor alle interessede har mulighed for at deltage.
Høringssvar
Alle kommentarer og bemærkninger fra høringen bliver behandlet af administrationen og forberedt til den endelige politiske behandling af forslaget. Høringssvarene kan betyde, at lokalplanforslaget ændres, og at grundejer og rådgiver skal levere supplerende materiale.
Betyder de indkomne kommentarer og bemærkninger, at lokalplanforslaget ændres væsentligt, vil forslaget blive sendt i høring igen. Dette forekommer dog kun sjældent.
Endelig vedtagelse af lokalplanforslaget
Den endelige vedtagelse finder sted efter høringen og med de indkomne kommentarer og bemærkninger in mente. Den endelige beslutning træffes i Teknik- og Erhvervsudvalget eller Svendborg Byråd. Indeholder forslaget et tillæg til kommuneplanen, skal den altid behandles i Svendborg Byråd.
Efter vedtagelsen er der en klagefrist på fire uger. I denne periode kan alle med en retlig interesse i sagen sende en klage til Planklagenævnet.