Svendborg Kommune sætter ny retning for fremtidens sociale indsats

Borgere, frivillige foreninger, lokale virksomheder og andre samarbejdspartnere skal være med til at skabe de bedste løsninger for svendborgensere med handicap, psykiske og sociale udfordringer.
 

Svendborg Kommune ønsker at skabe en ny retning for den sociale indsats for borgere over 18 år, så borgerne også sikres god støtte i fremtiden.
 

Derfor skal der laves en masterplan, som beskriver rammerne for kommunens sociale indsats i de kommende år. Som noget helt nyt har Svendborg Kommune på socialområdet valgt at invitere en bred gruppe af samarbejdspartnere til at være med til lave masterplanen. De skal med deres ideer bidrage til at skabe en fælles retning for socialområdet og den politik, som skal vedtages.
 

- For os politikere i Svendborg er det vigtigt at involvere bredt, når vi arbejder med noget, der rækker adskillige år ud i fremtiden og berører mange borgeres hverdag. Derfor er det vigtigt, at vi blandt andet involverer borgerne, medarbejderne, frivillige foreninger og lokale virksomheder helt fra begyndelsen. Vi har brug for disse gruppers gode råd og ideer, så de bliver medskabere af kommunens sociale indsats, siger udvalgsformand for Senior-, Social og Sundhedsudvalget Hanne Klit (S).
 

Direkte politisk indflydelse

I masterplanen skal der tages stilling til mange ting. Hvad er det for eksempel for nogle typer af tilbud, som man i Svendborg Kommune skal have? Hvordan kan man blive bedre til at arbejde sammen med lokale virksomheder, styrke inddragelsen af borgerne samt rekruttere dygtige medarbejdere, så det sociale område fortsat kan udvikle sig i en positiv retning de kommende år?
 

Disse spørgsmål og meget mere skal besvares i masterplanen, som skal ligge færdig i begyndelsen af 2024. Arbejdet skydes officielt i gang med et startmøde den 14. marts i Borgerforeningen fra klokken 16.30 til 19.30. Her kan man høre mere om arbejdet med masterplanen og blive en aktiv medspiller i udviklingen af Svendborg Kommunes sociale indsats.
 

- Jeg håber, at mange har lyst til at komme og give os inspiration og gode ideer. Vi søger input fra alle, hvor der kan være ny viden og gejst at høste til gavn for ikke bare de berørte borgere og deres pårørende, men i sidste ende os alle sammen, siger Hanne Klit.
 

Tilmelding sker via mail senest den 10. marts 2023 til: alma.hrustanovic@svendborg.dk
 

Kontaktoplysninger:
Udvalgsformand for Senior-, Social- og Sundhedsudvalget Hanne Klit
Telefon: 24 96 91 41