Svendborg Kommune fastholder god placering i måling af erhvervsvenlighed

Svendborg fastholder god placering i måling af erhvervsvenlighed

Virksomhederne i Svendborg Kommune er overordnet set tilfredse med kommunens indsats. Svendborg Kommune er fortsat fynsk mester i byggesagsbehandling og får point for en forbedret dialog mellem erhvervslivet og kommunen.

I Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed rykker Svendborg fra plads nummer 40 frem til en placering som nummer 36. Borgmester Bo Hansen er glad for, at det gode samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet bliver anerkendt i analysen:

-Vi fastholder en god placering, og på flere punkter går vi frem. Jeg vil gerne sige tak til virksomhederne, som er vigtige medspillere i denne sammenhæng. Og tak til medarbejdere i Svendborg Kommune, som viser, at de er gode til at gribe de bolde, der bliver spillet fra erhvervslivet, siger borgmester Bo Hansen.

Også formanden for Svendborg Erhvervsråd glæder sig over fremgangen:  

-Det er afgørende at have et godt samarbejde, så vi i fællesskab kan være med til at løse nogle af de udfordringer, vi kommer til at stå over for i de kommende år, blandt andet med tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, siger formand for Svendborg Erhvervsråd, René Ringsted.

 

Forbedret sagsbehandling og dialog

Svendborg Kommune har fortsat stærkt fokus på sagsbehandlingen af byggesager, miljøsager og sygedagepengesager. På alle tre typer af sager er Svendborg blandt de 10 hurtigste kommuner i landet.

Derudover er virksomhederne mere tilfredse med den dialog, de har med kommunens embedsmænd og den information, de modtager fra kommunen:  

–Det er positivt, at vi fortsat viser gode resultater i vores sagsbehandling og vores dialog mellem erhvervslivet og kommunen. Det afspejler den fælles, politiske prioritering, vi har, uddyber borgmester Bo Hansen.

 

Arbejdskraft og uddannelse

Virksomhederne mener, at kommunen bør prioritere tiltrækning og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft.  

-Vi er allerede godt i gang med forskellige tiltag for at sikre kvalificeret arbejdskraft på Sydfyn. Vi har styrket samarbejdet mellem folkeskolerne og de erhvervsfaglige uddannelser. Derudover forventer vi, at det nye studiemiljø på havnen med etableringen af SIMAC og UCL skaber et attraktivt studiemiljø. Det kommer til at skabe en god synergi, forklarer Bo Hansen.