Prisfesten 2023 - De nominerede er fundet

Nu er de 26 nominerede ildsjæle til i alt ni kategorier til Prisfesten 2023 fundet. Vinderne udpeges ved en stor prisuddeling den 1. marts 2024 i ”Koncerten” på Ollerup Efterskole med Mikkel Schrøder og Christine Astrid fra Svendborg Sommerrevy som værter, og hvor blandt andet bandet I septembers spor og ABSURD optræder.

I løbet af de seneste måneder har borgere og foreninger i Svendborg Kommune indstillet kandidater til Prisfestens ni priskategorier inden for idræt, kultur, spejder og foreningsliv. Blandt de over 60 indstillinger har fagjuryer bestående af repræsentanter blandt andet Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, en række kulturinstitutioner samt repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune fundet de i alt 26 nominerede.

Prisfesten hylder dem, der altid kommer først og går sidst, er de kreative blæksprutter, skaber fællesskaber, træner eller øver sig flittigt, udvikler og tænker nyt, yder en ekstraordinær indsats, sætter Svendborg på landkortet og simpelthen gør en forskel. Formand for Kultur- og fritidsudvalget Hanne Ringgaard Møller, glæder sig til Prisfesten:

-Jeg synes, det er så vigtigt at hylde og hædre de ildsjæle, som gør noget helt særligt. Det er dem, der holder dampen oppe i vores mangfoldige kultur- og fritidsliv i Svendborg Kommune, og det er i høj grad på grund af dem, at vi kan tilbyde den store variation i kultur- og fritidslivet, som er vigtigt for både borgere, turister og tilflyttere, siger Hanne Ringgaard Møller.

Alle borgere i Svendborg Kommune er inviteret – og det er gratis at deltage
Igen i år er der lagt op til et brag af en fest, når dørene slås op til ”Koncerten” og Prisfesten 2023. Det er nemlig ikke kun en fest for de nominerede – alle borgere er velkomne til gratis at deltage, det kræver blot en tilmelding. Aftenen vil blandt andet byde på underholdning af bandet ABSURD, I septembers spor og SNUK-koret, ligesom unge talenter vil optræde med dans og team-poetryslam.

Derudover vil husorkesteret Svend Band fra Svendborg Musikskole som altid bidrage med musikalske indslag, og mon ikke Mikkel Schrøder og Christine Astrid fra Rottefælden – aftenens værter – vil kunne bringe et grin eller to frem. Hanne Ringgaard Møller ser frem til en aften, hvor ikke bare prismodtagere, men alle de nominerede vil være i centrum:

-Der er ingen, der går fra Prisfesten som tabere. Alle vores nominerede ildsjæle er vindere, fordi de formår at sikre opbakning, fællesskaber og oplevelser. Og jeg håber, at mange borgere vil finde vej til Prisfesten i Ollerup og få en festlig aften og være med til at hylde vores mange ildsjæle i kultur- og fritidslivet, uddyber Hanne Ringgaard Møller.

 

Fakta:

Prisfesten 2022 afholdes på Ollerup Efterskole i KONCERTEN, fredag den 1. marts. Dørene åbner kl. 19.00 og showet varer til kl. 22.00 inklusive pause.

Værterne er Mikkel Schrøder og Christine Astrid fra Rottefælden – Svendborg Sommerrevy.

Det er gratis at deltage. Tilmelding via kommunens hjemmeside www.svendborg.dk/prisfest2023

De fire fagjuryer består af repræsentanter fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, Svendborg Bibliotek, Svendborg Ungdomsskole, Ungepanelet, BaggårdTeatret, Svendborg Museum, BU Teatret, SAK Kunstbygning og Kultur- og Fritidsudvalget.

Prisfesten 2023 arrangeres i samarbejde med:
Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, BaggårdTeatret, Spillestedet Harders, Fonden for Fynske Bank, Fyns Amts Avis, Ugeavisen Svendborg og Svendborg Kommune.

Siden 2019 har idrætten, kulturen og spejderne haft en fælles prisfejring, Prisfesten, for at hylde lokale ildsjæle og talenter.

 

De nominerede er:
Årets Idrætstalent

Asbjørn Juul Sømod – Svendborg Gymnastikforening

Buster Højland Andersen – Svendborg Judoklub

Juniortalenterne i Vester Skerninge Tennisklub

 

Årets Idrætsforening

Svendborg Gymnastikforening / SG Atletik

Svendborg Golf Klub - REHAB Golf

Svendborg Mountainbike klub

 

Årets Idrætsleder

If Ofidile – Oure Gudme IF

Ib Oldrup – Thurø Sejlklub

Charlotte Norkar Troensegaard – Svendborg Tennisklub

 

Årets Kulturpris

Thomas Sjølander – Danmarks Kostumarium

Atelier Clot – Bramsen & Brunholt

Kathrine De Place Bjørn – Billedkunstner og kulturskaber

 

Årets Kulturtalent

Ellen Vognsgaard Brunsbjerg – Violinist, klassisk

Sara Daniel Linnebjerg - Sanger

Trine Schuldt Jørgensen – Violinist, folkemusik

 

Årets Kulturfællesskab

Museumshavens Venner - Danmarks Forsorgsmuseum

Sydfyns Kulturforening

SNUK – Svendborg Ny Ungdomskor

 

Årets Folkeoplysende Frivilligpris

Calle Hulthin Sørensen - Svendborg Sund Sejlklub og Thurø Sejlklub

SIF-Lopperne – Støtteforening til Stenstrup idrætsforening

 

Årets Spejder / FDF Knokler

Christian Uggerby – Inca Spejderne

Gitte Thomsen – Det danske spejderkorps

Carsten Vorm Andersen – BUS Svendborg (Børne og Unge Samrådet)

 

Årets Spejder / FDF Leder

Sune Lundø Sørensen - Christiansmindespejderne

Kasper Simonsen – FDF Svendborg

Jes Pedersen – FDF Svendborg