Hvem skal vinde årets kultur- og fritidspriser?

For femte år i træk er det tid til at hylde de ekstraordinære indsatser indenfor idræt, kultur, kunst, forenings- og spejderliv til PRISFESTEN 2023. Indstillingsperioden er startet og derfor opfordres borgerne til at komme med bud på hvem, der skal være dette års nominerede i de ni kategorier. Indstillingsperioden løber frem til den 14. januar 2024.


Svendborg Kommune er kendt for et sprudlende idræts- kultur-, spejder- og foreningsliv og nu er jagten på kandidater til årets prisuddeling, PRISFESTEN 2023, gået ind. Hver af de fire kategorier har deres egne indstillingskriterier, men fælles for dem alle er, at den nominerede person eller gruppe på sin egen måde gør en forskel.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hanne Ringgaard Møller, håber på, at der igen i år kommer mange indstillinger, og at borgerne i Svendborg Kommune benytter sig af muligheden for at anerkende de ekstraordinære indsatser:

- Jeg er rigtig glad for at vi igen i år skal hylde alle de ildsjæle, som gør en forskel. Jeg ved de er derude i vores lokalområder. Den, der altid kommer først og går sidst, er den kreative blæksprutte, skaber fællesskab, træner eller øver sig flittigt, udvikler og tænker nyt, yder en ekstraordinær indsats, sætter Svendborg på landkortet eller simpelthen gør en forskel, siger Hanne Ringgaard.

PRISFESTEN 2023 afholdes i kendt ramme
Igen i år bliver der lagt op til et brag af en fejring, når den røde løber rulles ud fredag den 1. marts 2024 ved Koncerten på Ollerup Efterskole, hvor der udover prisoverrækkelserne vil være musik og underholdning på programmet.

For endnu engang at signalere, at fejringen af kommunens mange talenter og ildsjæle ikke kun drejer sig om Svendborg by, men skal komme hele kommune til gode, glæder det Hanne Ringgaard Møller, at Prisfesten igen i år afholdes i et lokalområde:

-Ollerup har noget helt særligt at byde på, når det gælder sammensmeltning af idræt og kultur og er derfor et oplagt valg, når vi i fællesskab fejrer spejder-, kultur- og idrætslivets frivillige og talenter, siger Hanne Ringgaard Møller.


Fakta

Tilbage i 2019 slog idrætten, kulturen og spejderne pjalterne sammen, og blev enige om ved en fælles fejring at uddele en række priser til lokale ildsjæle og talenter.

Kandidater til ni priser
Selve formålet med Prisfesten 2023 er at hylde alle de ekstraordinære indsatser indenfor idræt, kultur, kunst, forenings- og spejderliv. Borgerne opfordres derfor til, i perioden den 27. november til den 14. januar 2024, at indstille kandidater til følgende priser:

  • Årets Kulturpris
  • Årets Idrætsleder
  • Årets Kulturfællesskab
  • Årets Idrætsforening
  • Årets Kulturtalent
  • Årets Idrætstalent
  • Årets Lederpris – BUS Spejdernes Samråd
  • Årets Knoklerpris – BUS Spejdernes Samråd
  • Årets folkeoplysende Frivilligpris 

Indstillingsskema og kriterier findes på hjemmesiden - klik her. 

Arrangørgruppen bag prisfesten består at repræsentanter fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Børne og Unge Samrådet Svendborg (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, Spillestedet Harders, BaggårdTeatret og Svendborg Kommune.