Niels Bjerrum ny Kultur- og Fritidschef

Ny Kultur- og Fritidschef er ansat

Den 43-årige Niels Bjerrum bliver fra 1. oktober ny Kultur- og Fritidschef i Svendborg Kommune. Det har et enigt ansættelsesudvalg netop besluttet.

Niels Bjerrum kommer fra en stilling som Bydelschef og Kultur- og Fritidschef i Københavns Kommune, og han har stor erfaring med samarbejdet mellem de mange gode kræfter på området. Derudover har han tidligere været administrationschef på Det Kongelige Teater, været ansat i Kommunernes Landsforening og to ministerier.

Denne sommer var Svendborg Kommune og ikke mindst Kultur- og Fritidsafdelingen sammen med en masse frivillige kræfter i Svendborg omdrejningspunkt for et vellykket DGI Landsstævne. En af opgaverne for den nye chef bliver sammen med medarbejdere og alle samarbejdspartnerne i forenings- og kulturlivet at samle op på de gode erfaringer fra DGI Landsstævne og sætte en fremtidig retning for området. Erfaringer og fællesskaber fra DGI Landsstævne skal fastholdes som en del af det DNA, som gør kultur, idræt og det øvrige foreningsområde stærkt på Sydfyn.

-Kulturlivet og fritidslivet i Svendborg Kommune har manifesteret sig som et af de mest alsidige i hele landet. Jeg kommer til kommunen med en kæmpe respekt for det, som I sammen har skabt her. Jeg glæder mig meget til at møde alle de mange aktører og ildsjæle, der er i kommunen. Selvom jeg har været chef i landets største kommune, er det et kæmpe privilegium at få lov at arbejde med kultur- og fritidslivet i en af Danmarks mest velfungerende kultur-kommuner, siger Niels Bjerrum.

Niels Bjerrum er 43 år, bor på Amager og har to børn, som bor hos ham hver anden uge. Han har planer om at finde en pendlerbolig i det sydfynske.   

-Jeg er kommet hele mit liv i Svendborg, da jeg både har familie og gode venner i byen. Det første, jeg drages af i Svendborg Kommune, er naturens skønhed og vandet. Jeg har altid haft en oplevelse af, at øerne og den maritime stemning danner et eventyrligt bagtæppe om Svendborg. Den følelse glæder jeg mig til at kunne opleve og tage med på arbejde hver dag, uddyber Niels Bjerrum.

Niels Bjerrum er en ivrig sejler og et rigtigt foreningsmenneske. Han har i mange år været aktiv i foreningen omkring vikingeskibet ”Havhingsten” i Roskilde, og derudover har han været engageret i Roskilde Festival og den genopståede Midtfyns Festival, begge steder som frivillig leder og bestyrelsesmedlem.

Jonas Wittendorff, direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid i Svendborg Kommune glæder sig til at få Niels Bjerrum med ombord:

-Med Niels Bjerrum får vi en ny chef med masser af erfaring, gåpåmod og den helt rigtige indstilling til mangfoldigheden i vores kultur- og fritidsliv. Han er selv et udpræget foreningsmenneske, og derfor kommer han med den helt rigtige og nødvendige respekt for de mange ildsjæle og frivillige kræfter, der er en afgørende del af kultur- og fritidslivet i Svendborg Kommune, siger Jonas Wittendorff.