Årets Børnekunstudstilling tager dig med over og under havet

Så er det atter den tid på året, hvor flere hundrede sydfynske børn udstiller kunstværker i én stor fælles børnekunstudstilling – i år under temaet ”Maritimt Mekka  - over og under havoverfladen”. Udstillingen kan ses på SAK Kunstbygning fra 27. januar til 18. februar og er tilrettelagt af designer Nynne Riis Skov.

Hvad kan over 600 sydfynske børn fra 3 år og op få ud af temaet ”Maritimt Mekka - over og under havoverfladen” ved at gøre brug af pap, papir, saks, lim, farver og en stor portion fantasi? Det skal vise sig på Årets Børnekunstudstilling, som kan ses på SAK Kunstbygning. I løbet af vinteren har børn fra skole og dagtilbud, klubber og børnebilledskoler over hele kommunen udforsket og udfoldet temaet, og kun fantasien har sat grænserne. Det er blevet til både flaskeskibe, fiskeruser, gipsfisk og malerier i alle størrelser, former og farver. Alt sammen er blevet til kreative og flotte kunstværker.  

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hanne Ringgaard Møller, er begejstret for, at børnene igen i år har haft mulighed for at slippe kreativiteten og fantasien løs:


-Jeg er så glad for, at kommunens børn igen i år oplever kulturens rum og bliver medskabere af kulturlivet i Svendborg. Det maritime tema passer bare rigtig godt til kommunes DNA sammen med det kommende European Maritime Day den 30. og 31. maj, hvor Svendborg lægger hus til en stor europæisk konference om maritimt og marint liv, og alle de muligheder, havet byder på. Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan det er blevet udfoldet på udstillingen, siger Hanne Ringgaard Møller.

Maritim udstilling med Øhavet i baghaven
Igen i år er der fokus på, at kunsterne bruger genbrugsmaterialer i værkerne. Det er der af flere grunde til, blandt andet bæredygtighed, men også som et kunstnerisk greb for at udfordre børnene og samtidig give dem noget konkret at arbejde ud fra. Og når det kommer til det maritime tema, så er det både valgt på grund af det kommende European Maritime Day den 30. og 31. maj, og i endnu højere grad, fordi Øhavet og det maritime altid og forsat har så stor betydning for livet i kommunen.
 

Formand for Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalget, Henrik Nielsen, ser udstillingen som et vigtigt læringsmiljø og en brobygger mellem børn, skole og dagtilbud og det maritime tema:


- Det er vigtigt, at vi i skoler og dagtilbud prioriterer, at børn tilegner sig færdigheder og viden om kunst. Og så er det fantastisk, at en af kommunens styrker, nemlig det maritime og livet på kanten af Øhavet, bliver bragt i spil i børnehøjde. Forhåbentligt får børnene derigennem en forståelse af, hvordan havet påvirker vores liv i Svendborg Kommune og hvorfor vi skal passe godt på det. Der kan kunst bare noget særligt, og børn skaber sig ved at skabe kunst, siger Henrik Nielsen.

 

Fakta:

Over 600 børn har skabt værker til Årets Børnekunstudstilling 2024. De kommer fra dagtilbud, skoler, børnebilledskoler, juniorklub og SFO’er i hele kommunen

Udstillingen vises på SAK Kunstbygning og har fernisering for de deltagende børn og deres familie den 27. januar kl. 11-15  

Udstillingen er åben for alle i perioden 27. januar til 18. februar

Der er gratis adgang for alle i hele udstillingsperioden

Svendborg Kommune har siden 1991 stået bag en årlig børnekunstudstilling

Kurator på Årets Børnekunstudstilling er designer Nynne Riis Skov

Udstillingen er i år arrangeret af Børnekulturelt Netværk Svendborg, Kunstforeningen SAK og Svendborg Kommune