Tilbud til socialt udsatte og hjemløse

Hjemløs

Forsorgscenter Sydfyn er et tilbud til personer, der ikke har egen bolig eller som ikke kan opholde sig dér på grund af særlige sociale vanskeligheder.

Under opholdet på Forsorgscentret bliver der arbejdet målrettet med, at borgeren fremadrettet kan håndtere en relevant bolig og mestre at gøre boligen til et hjem, som giver mening for borgeren.

Der arbejdes ud fra en helhedsorienteret indsats, og derfor påbegyndes en udredning og planlægning i samarbejde med borgeren og samarbejdspartnere.

Læs mere om Forsorgscentret via linket på denne side.

 

Tilbud til socialt udsatte

Stenbruddet - et kommunalt værested med uddannet personale for socialt udsatte og aktive misbrugere over 18 år. Brugere af stedet kommer her frivilligt og anonymt.

Her kan du altid få en snak, kaffe/te og benytte stedets faciliteter, få vasket tøj, et brusebad, deltage i brugermøde, ture ud af huset m.m. Læs mere om Stenbruddet her.

 ​​​​​

Svendborg kommunes brugerstyrede væresteder drives uden personale. Den opsøgende medarbejder og gadesygeplejersken kommer forbi eller kan kontaktes telefonisk ved behov. Læs mere om kontaktoplysninger mv. her.

Den Blå Lagune ligger på havnen i Svendborg og bruges især af borgere med overforbrug af alkohol. Adressen er Nordre Kajgade.

På Banen ligger på Nordre Havnegade. På Banen er et tilbud til borgere, som har misbrug.

Værestedet Møllen ligger i Møllergade og bruges især af borgere, som har valgt at leve et liv uden rusmidler.