Foto rygsmerter ifm. projekt: Min Ryg rehabilitering for borgere med langvarigt rygbesvær
Foto rygsmerter ifm. projekt: Min Ryg rehabilitering for borgere med langvarigt rygbesvær

Min Ryg - kommunal rehabilitering for borgere med langvarigt rygbesvær

´Min Ryg´ er et nyt forskningsprojekt mellem Svendborg Kommune, Syddansk Universitet og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. 

Projektets formål er at skabe det bedste, kommunale rehabiliteringstilbud for borgere med langvarigt rygbesvær.

Målgruppen er borgere med langvarigt rygbesvær, som sygehuset eller jobcentret i forvejen henviser til et forløb i Træningsafdelingen i Svendborg kommune.

Ondt i ryggen er en folkesygdom, der slår hul på både den enkeltes livsglæde og kommunens pengekasse. Der er derfor behov for, at vi håndterer ´ondt i ryggen´ på en anden måde end hidtil!

For første gang i Danmark skal borgere med langvarigt rygbesvær, beskæftigelses- og sundhedsfaglige medarbejdere i kommunen samt forskere sammen finde løsninger til en ny sammenhængende indsats, som bygger på erfaringer og eksisterende forskning. Det handler blandt andet om at styrke borgernes evne til at håndtere egen situation i et liv med rygsmerter, se på medarbejdernes kompetencer samt organisering af det tværgående samarbejde i kommunen. 

Samtidig indføres der i kommunen et datasystem, hvorfra man på en ny måde kan dokumentere kvalitet og effekt af de nuværende og fremtidige tilbud til borgere med langvarigt rygbesvær, bl.a. i forhold til borgernes livskvalitet, selvhjulpenhed, forbrug af medicin, anden behandling og arbejdsevne. 

Projektet løber over en treårig periode fra 2020-2022, og finansieres af Svendborg Kommune, Syddansk Universitet og UCL.

 

Interesseret i at vide mere?

  • Kontakt projektleder Tina Junge på mobil: 30 22 36 32.