Vindmøller ved Lejbølle, Langeland Kommune

Langeland Kommune har modtaget en anmodning om at igangsætte en planlægning for to vindmøller ved Lejbølle. Byherre har samtidig anmodet om, at der gennemføres en miljøvurdering afprojektet.

I henhold til det forpligtende samarbejde mellem Svendborg og Langeland Kommune er Svendborg Kommune myndighed for miljøvurderingen af projektet. 

Langeland Kommune er myndighed for planlægning og miljøvurdering af planerne, og Kommunalbestyrelsen på Langeland har d. 29. januar 2024 besluttet at sætte planarbejdet i gang.

Svendborg og Langeland Kommune gennemfører en koordineret miljøvurderingsproces, og der udarbejdes én samlet miljøvurdering for planer og projektet.

Miljøvurderingen udarbejdes for at sikre, at planlægningens og projektets miljøpåvirkning er kendt, og at miljøhensyn kan indarbejdes i planer og tilladelse. Der gennemføres derfor nu en første offentlig høring, hvor der indkaldes idéer og forslag til det videre planarbejde, og en første offentlig høring i forhold til afgrænsning af miljøvurderingens indhold.

De to ansøgte vindmøller vil have en højde på 150m og en samlet effekt på ca. 10MW. I området er der i forvejen tre eksisterende vindmøller på 130m. Møllerne er placeret ca. 1,5 km øst for Lejbølle.

Ansøgning med en projektbeskrivelse herunder indledende materiale om påvirkning af blandt andet landskab fremgår nederst i dette dokument sammen med debatoplæg og et udkast til afgrænsning af miljøvurderingens indhold.

 

Høring

Høringen gennemføres i perioden fra d. 6. maj - 5. juni 2024, og det betyder, at høringssvar skal være modtaget senest onsdag d. 5. juni 2024.

Høringssvar til både planer og miljøvurdering sendes til Langeland Kommune, som efterfølgende sørger for at sende alle høringssvar til Svendborg Kommune. Høringssvar sendes til:

Høringssvar bedes mærket "vindmøller ved Lejbølle".

Har du spørgsmål, kan du kontakte planlægger, Helle Madsen på telefon 63516053 eller mail hgm@langelandkommue.dk eller biolog Lene Lind på telefon 62233424 eller mail lene.lind@svendborg.dk

Borgermøde

Der afholdes borgermøde om projektet tirsdag den 21. maj kl. 19.00.
Mødestedet er Rådhuset i Rudkøbing, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Du kan høre mere om projektet og drøfte dine tanker og ideer om planlægningen og projektet med repræsentanter fra Svendborg og Langeland Kommune.
Tilmelding skal ske senest den 16. maj 2024 på mail:

Besøg i marken

Bygherre afholder på eget initiativ en markvandring den 10. maj 2024 kl. 17.00, hvor alle er velkomne til at drøfte projektet med bygherre. Adressen for mødestedet er Sønderskovvej/Nordre Strandvej, 5953 Tranekær.

Høring andre stater

I forhold til miljøvurderingen gennemføres der ikke høring af andre stater, idet planer og projket ikke vil medføre en væsentlig indvirkning på miljøet i andre stater.

Persondata

Vi gør opmærksom på, at i Svendborg Kommune behandler vi oplysninger om dig i vores IT-systemer, når vi arbejder med din sag. Vi kan f.eks. også i tilfælde af en anmodning om aktindsigt videregive dine oplysninger. Du kan læse mere om Databeskyttelses-forordningen og -loven på Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk og på Svendborg Kommunes hjemmeside https://www.svendborg.dk/om-kommunen/datasikkerhed.