UCL-byg - udkast

UCL er klar til at bygge ny campus i Svendborg

UCL’s bestyrelse har på et bestyrelsesmøde tirsdag den 27. juni besluttet, at UCL skal påbegynde byggeriet af ny campus på havnefronten i Svendborg.

Fra 2026 vil UCL blandt andet uddanne lærere, sygeplejersker og pædagoger i et nyt campus-byggeri på havnen i Svendborg. Det har UCL’s bestyrelse netop endeligt besluttet.

Beslutningen glæder rektor for UCL, Jens Mejer Pedersen:

-Det er glædeligt, at vi efter lidt forsinkelse af forskellige årsager nu kan sætte projektet i gang. Det er et ambitiøst projekt for både UCL og Svendborg, og jeg er sikker på, at det vil gøre en positiv forskel for vores studerende, medarbejdere og Svendborg kommune.

Efter planen skal campus åbne i 2026 – og allerede der vil UCL kunne byde velkommen til de første 300 af de i alt 550 studerende, som byggeriet vil kunne huse.

Den ny campus i Svendborg skal være ramme for blandt andet lærer-, sygeplejerske- og pædagoguddannelser. Derudover søger UCL om tilladelse til at oprette en uddannelse i filmproduktionsledelse og administration.

Sidste år satte UCL projektet om nyt campusbyggeri i Svendborg på pause blandt andet på grund af et meget beskedent tilskud til byggeriet samt stor usikkerhed omkring den endelige pris. Det skyldtes blandt andet stigende byggepriser og et relativt højt renteniveau.

Sidenhen har UCL fået tilsagn om 20 mio. kr. i tilskud til byggeriet og 5 mio. kr. i årligt driftstilskud, og på den baggrund traf bestyrelsen nu endelig beslutning om at sætte gang i campusbyggeriet i Svendborg.