Foto: Logo March mod ensomhed

Svendborg Kommune går med i March mod Ensomhed ’23

Svendborg Kommune går med på en del af de 2.000 kilometer, som Patrick Cakirli vandrer Danmark rundt for at skabe fokus på ensomhed og for at samle ind til velgørenhed. Borgmester Bo Hansen byder marchen velkommen søndag den 27. august kl. 8.00 foran Rådhuset i Svendborg, hvor turen går mod Nyborg. Alle er velkomne til at gå med.

-Igen i år går jeg selvfølgelig med, når March mod Ensomhed når til Svendborg. Det er en vigtig sag, som jeg gerne vil støtte. Ensomhed er en kompleks problemstilling og ganske alvorligt for dem, der lever med det. March mod Ensomhed er med til at minde os alle om, at der er mange omkring os, som har brug for at blive hjulpet ud af ensomheden. I Svendborg Kommune er vi heldige at have et rigt frivilligt foreningsliv med mange forskellige og rummelige fællesskaber. Der er mange, som er gode til at række ud og mange, som tager imod. Jeg håber, at mange har lyst til at gå med, siger Bo Hansen, borgmester i Svendborg Kommune.

Søndag den 27. august begynder marchen foran Svendborg Rådhus kl. 8.00, hvor turen går mod Nyborg. Bo Hansen byder velkommen og går med på en del af turen. Alle, der har lyst til at gå med, er velkomne. Konceptet for March mod Ensomhed er nemlig sådan, at Patrick Cakirli ikke må gå, hvis han ikke har følgeskab. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Patrick udfører March mod Ensomhed hvert år fra uge 32 til og med uge 41 for at sætte fokus på ensomhed som noget, der udfordrer både sundheden og samfundet. Desuden samler han ind til ”Ensomhed Danmarks Landsindsamling”, som i år støtter Livslinien, der forebygger selvmord og selvmordsforsøg gennem telefon-, chat- og mailrådgivning.

-Jeg har haft en hård og turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i en plejefamilie. Jeg har i mange år kæmpet med ensomhedsfølelsen, og jeg ved, at jeg ikke er den eneste: Det estimeres, at 600.000 mennesker i Danmark hvert år føler sig svært ensomme, og det synes jeg ikke er okay. Derfor inviterer jeg Danmark med ud på en uforpligtende gåtur, hvor vi sammen kan skabe opmærksomhed på problemet, siger Patrick Cakirli, March mod Ensomhed.

March mod Ensomhed ’23 udføres i samarbejde med 60 kommuner, Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark, Tæl Skridt, Livslinien og Middelfart Sparekasse.

Se mere på Facebook: https://m.facebook.com/marchmodensomhed/

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Patrick Cakirli, projektleder hos March mod Ensomhed.
    Telefon: 93 30 01 80
  • Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet i Svendborg Kommune.
    Telefon: 24 76 00 49