gadepynt

Svendborg klæder om til fest 

Svendborg klæder om til fest 

Svendborg bliver i disse dage pyntet op til DGI Landsstævne for fuldt tryk. Et professionelt håndværkerhold af gamle gymnaster, Rykkerteam, er landet i Svendborg. Derudover er lokale frivillige trukket i arbejdstøjet for at hjælpe med at pynte op til fest.

 

Svendborgs måske største banner? 

Et banner på hele 240 kvadratmeter rykker fredag ud over muren i 60 meters højde på den ikoniske DLG-bygning på Svendborg Havn. Opgaven med at fæstne banneret klarer to professionelle erhvervsklatrere med reb og sele om livet -og en god portion vovemod.  
-Vi kunne godt have bestilt en stor kran til at løfte denne opgave, men vi forsøger at træffe bæredygtige valg over hele linjen i Landsstævnet. Det gælder både i forhold til minimering af affald og madspild, aktiviteter og altså også her, hvor vi har hyret erhvervsklatrere til denne opgave, forklarer kommunikationsrådgiver i Svendborg Kommune, Eva Kristina Mikkelsen.  

 

Gågader og indfaldsveje markerer L2022

Derudover pyntes hele gågadenettet med vimpler i hundredvis hen over hovederne på L2022-deltagerne og byens glade sommergæster. 200 skilte hænges i lygtepælene på de to transitveje, hvor tusindvis af gæster skal vandre og køre med shuttlebusser mellem campingområdet ved Tankefuld, Stævnecentrum ved Ryttervej og midtbyens mange aktiviteter og oplevelser. Helt præcist drejer det sig om Johannes Jørgensens Vej – fra Tankefuld til Tinghusgade og ruten Egensevej, Høje Bøgevej og Skovsbovej. 
Store bygningsbannere er på vej tværs over byen – fra Fremtidsfabrikken på havnen til krydset ved den gamle domhusbygning og ved indfaldsvejene. Beachflag i hundredvis står klar, og byens erhvervsliv pynter op i vinduer og butiksarealer med 100 kommunefinansierede markedsføringskasser, der distribueres fra SvendborgEvent. 
-Driver du erhverv med butikslokaler, så er der stadig en lille pulje af de gratis kasser tilbage til de hurtige, fortæller eventkonsulent Jacob Rask fra SvendborgEvent.
Det er en særlig opgave at forvandle en historisk og smuk by som Svendborg til Danmarks største idrætsfestival med et gigantisk oplevelsesrum på flere tusinde kvadratmeter spredt ud over alt fra naturskønne campingområder til den tætbefolkede bymidte og det pulserende havnemiljø.
-Vi glæder os til at tage imod deltagere og gæster, og vi glæder os lige så meget til at opleve kommunens borgere tage del i landsstævne-magien. Vi er i hvert fald i gang med at klæde om til fest, siger Eva Kristina Mikkelsen. 

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst: 
Eva Kristina Mikkelsen, kommunikationsrådgiver, Svendborg Kommune, 51287178
Jacob Rask, eventkonsulent, SvendborgEvent, 30185843