Svendborg kåret som en af landets bedste studiebyer

For første gang scorer Svendborg en flot 5. plads i kåringen af Årets Studieby i Danmark 2023 – kun overgået af de fire store universitetsbyer. Det er studentum.dk, som har foretaget undersøgelsen. Undersøgelsen viser, at Svendborg udmærker sig på parametre som faglighed og jobfremtid. I pressemeddelelsen står der yderligere, at:

”… Svendborg tilbyder et stærkt fagligt miljø på deres uddannelsesinstitutioner, hvor både studerende og undervisere har mulighed for at udvikle deres faglige kompetencer og udveksle viden på tværs af fagområder. Her placerer byen sig på en flot 3. plads, på det 2. vigtigste parameter for de unge. Dette gør Svendborg til et attraktivt sted for studerende, der søger en høj faglig standard og et godt socialt miljø på deres uddannelser.”
 

Læs hele artiklen om Svendborg som Danmarks 5. bedste studieby.


Fakta:
Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra: gode transportmuligheder, faglighed, gode karrieremuligheder, studiejobs, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, billig bolig, byliv samt følelsen af tryghed. 

Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2023:   

1. Aarhus   

2. København   

3. Aalborg 

4. Odense 

5. Svendborg 

6. Esbjerg 

7. Vejle 

8. Viborg 

9. Sønderborg 

10. Herning

Læs mere her om studentum.dk