Byggesagsbehandling i Svendborg Kommune

Svendborg er hurtig til at behandle byggesager

Hurtigst på Fyn. Og i Top 10 i Danmark. Svendborg Kommune er med 25 dage den kommune på Fyn, der behandler byggesager fra privatpersoner allerhurtigst. Samtidig er vi blandt de 10 hurtigste kommuner i hele Danmark. 

I 2022 brugte byggesagsbehandlerne i Svendborg Kommune i gennemsnit 25 dage på at behandle hver byggesag. Samtidig er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i resten af Danmark steget fra 63 til 75 dage. Det viser den årlige opgørelse fra SMV Danmark. 

I 2022 flyttede Byggesagsafdelingen fysisk og organisatorisk sammen med Planafdelingen. 

- Sammenlægningens primære mål er at lave gode lokalplaner og samtidig fastholde den effektive byggesagsbehandling. På den måde hjælper vi bedst muligt borgere og erhvervsdrivende med at gøre deres byggerier til virkelighed. Derfor er jeg selvfølgelig meget glad for, at vi både er hurtige og kompetente i vores behandling af byggesager, siger Anders Tang Kjærved, afdelingschef for Byg og Byudvikling i Svendborg Kommune. 

Sagsbehandlingstiden for erhvervsbyggeri er endnu lavere, og her tager det i gennemsnit 15 dage at få sin anmodning om byggeri gennemgået.