Svendborg er blevet SeniorIdrætscenter

Otte plejecentre i Svendborg bliver certificerede ’Senioridrætscenter’.

Den 13. og 14. juni bliver 8 plejecentre i Område Øst certificerede senioridrætscentre. Det betyder, at personalet på plejecentrene har gennemgået 2-4 kursusdage og har fået et inspirationsmateriale, der er med til at give ideer og øvelser, der let kan indarbejdes i dagligdagen på et plejecenter.  

”Svendborg er en by, hvor vi har fokus på bevægelse” siger Hanne Klit formand for Senior-, Social og Sundhedsudvalget. ”Svendborg var i front Svendborgprojektet, hvor vi fik ekstra idrætstimer til folkeskoleelever. Nu gælder det også den ældre del af kommunes borgere. Vi ved jo alle at fysisk og mentaltræning er med til at holde os alle friske – ung som gammel.” fortsætter hun.

Karin Rindebæk Larsen områdeleder i Plejecenter Øst og Birthe Bergmann Seniorfritids– og idrætskonsulent har igennem længere tid arbejdet med at få Svendborg klar til certificeringen, men Corona har stået i vejen.

”Nu er vi klar” siger Karin Rindebæk Larsen – ”Og vi glæder os! Det er vigtigt, at personalet og frivillige på et senioridrætscenter får indsigt, forståelse og redskaber til at anvende idræt og bevægelse i daglig praksis”
”Og samarbejdet mellem kommunen og Svendborg Senior Idræt, har været eksemplarisk” tilføjer Birthe Bergmann, der har været med til at udvikle ideen og indarbejde konceptet på plejecentrene.

Senioridrætscenter er fællesskaber og samarbejde.

Danmarks Idrætsforbund, Dansk Arbejder Idrætsforbund står bag projektet Senioridrætscenter, som Svendborg Kommune nu bliver certificeret.

Her har man også fokus på det frivillige foreningsliv og idrætten, der er med til at skabe kvalificerede motionstilbud til ældre borgere.

I Svendborg er der planer om certificering af Område Vest i løbet af efteråret.  Dermed får Svendborg Kommune 15 certificerede plejecentre og indgår i det netværk af plejecentre i Danmark, der har en målsætning om mere fysisk aktivitet for ældre.

Yderligere information:

Birthe Bergmann Sejrup

Senior-fritids- og idrætskonsulent

Mobil:          2488 6331

Mail:           birthe.bergmann@svendborg.dk