Foto: Folkeformidler Vibeke Drevsen Bach

Kom til foredrag – Demensrejsen fra Jorden til Månen

Det folkelige demensforedrag og teaterfortællingen om ”Demensrejsen fra Jorden til Månen” kommer til Svendborg Kommune tirsdag den 16. januar 2024 kl.18.30 – 21.30 på Svendborg Teater, Teatergade 2, 5700 Svendborg.

400 svendborgensere får nu mulighed for at overvære den kærlige, livsbekræftende og opløftende teaterfortælling om demens, som mere end 65.000 andre, allerede har oplevet og fået ny indsigt gennem. 

Fortællingen illustrerer på indlevet og kærligste vis, hvilken forskel det gør for “livsoplevelsen”, når omverdenen forstår demensrejsen; tør rejse med ind i ”den rum-rejsendes” forunderlige nye verden og virkelighed og være i relationen på den rejsendes præmisser.

Det er landskendte demensekspert og visionære folkeformidler Vibeke Drevsen Bach, der har oversat diagnosesprog, fagviden og metoder til en stærk fagfunderet folkefortælling.

På bare tre timer vil 10’ren falde hos de fleste om det svært uforståelige. Hjerter åbnes, hårene rejser sig mange gange og lysten til at være på en ny måde omkring de der ”rejser”, indfinder sig. Efterfølgende kan familier, frivillige og fagfolk mødes i det livsbekræftende, maleriske og billeddannende metaforsprog, der indstiller hjerte-kompasset så skarpt, at menneskelig blomstring, for de, der er på demensrejse fra Jorden mod Månen, er inden for rækkevidde, ved fælles hjælp.

Arrangementet består af en kort faglig optakt, en times teaterfortælling om demensrejsen fra Jorden til Månen, og en kort efterfortælling om hvad det vil sige at rejse med mod månen. Demens er her så enkelt og klart formidlet og velkomponeret i sin fortælling, at de herskende dystre og mere frygtindgydende billeder om demenslivet, nænsomt males over med lysere forestillinger og mere opløftende livsbilleder. Det tunge diagnosesprog ændrer sig ligeledes til et lysere livssprog, der gør at tågen fra tungere følelser letter.

Svendborg Kommune afholder arrangementet i forbindelse med Projekt Frirum, der fra 2021 har iværksat en række tilbud for pårørende til borgere med demens. Projektet har været finansieret af midler fra Sundhedsstyrelsen.

I forbindelse med arrangementet vil der også være information om Svendborg Kommunes tilbud for pårørende til borgere med demens. 

Det er gratis at deltage. Tilmelding er påkrævet. Tilmeld dig på mail: socmyn@svendborg.dk inden den 11. januar 2024.

Ved tilmelding bedes du oplyse dit navn, mail og telefonnr.

Der vil være vand og lidt snacks.
 

Yderligere info: