Kom til ”Åben Ø” på Frederiksø

Lørdag den 10. juni er der varslet høj bølgegang på Frederiksø med åbne værksteder, musik, traditionsrig jollesejlads og meget mere.

Vidste du, at du på Frederiksø kan finde lillesøsteren til Paris’ ældste litografiske værksted, mere end 600 kvadratmeter fyldt med kostumer fra kendte tv-, film- og teaterproduktioner, et musikalsk værksted og lydstudie – og meget mere?

Gå selv på opdagelse i øens mange værksteder, foreninger og kulturtilbud, når lejerne i de gamle værftsbygninger inviterer til ”Åben Ø” lørdag den 10. juni kl. 10.00-17.00.

”Jeg håber, borgere og turister i Svendborg Kommune vil få øjnene op for, hvor fantastisk et kulturelt åndehul Frederiksø er. De kulturelle lejere repræsenterer håndværk i alle afskygninger – om det er at producere musik, bygge træskibe, dreje en keramikskål, brodere kostumer, reparere cykler eller noget helt andet. Til Åben Ø bliver hele øen vakt til live, og alle kan komme og få en fornemmelse af det fællesskab, man kan blive en del af,” udtaler Lea Apollo, koordinator for Frederiksøen.

Dagen vil byde på et hav af gratis aktiviteter – i værkstederne såvel som på kajkanten – som er åbne for folk i alle aldre.    

Du kan for eksempel:

  • Heppe på din favorit til den traditionsrige jolleregatta
  • Lære at sample og lave beats på forskellige maskiner
  • Blive introduceret til klatring
  • Bygge et fuglehus
  • Forskønne tilværelsen med smukt kunsthåndværk fra Frederiksø  
  • Lade dig inspirere af de spændende udstillinger
  • Og meget mere …

Er du mere til bare at nyde stemningen og solen, kan du også slå dig ned på kajkanten med en kold drik.  

Masser på plakaten i juni

Kan du ikke nå forbi øen den 10. juni? Fortvivl ej – der er masser på plakaten i juni.    

Kig ind til galleriernes og museernes nye udstillinger, eller meld dig til en af de mange kreative fællesskaber eller kurser og workshops, f.eks. inden for skulpturcroquis og guitarpleje.

Vær med til at fejre sankthansaften med maskeworkshop, fællesspisning og folkekøkken med Pizza og Øl og bål og midsommersang den 23. juni.

Smag på Sydfyn i weekenden den 24.-25. juni, når Kulinarisk Sydfyns store fødevaremarked efter mange år vender tilbage til Frederiksø.

Hvem er lejerne på Frederiksø?

Lejerne på Frederiksø repræsenterer et skønt miks af håndværk, kunst, kultur, events, værksteder og udstilling.

Det er Svendborg Kommune, som udlejer lokalerne i de tidligere værftsbygninger på Frederiksø til forskellige kreative og kulturelle lejere.

Det sker i form af såkaldte kulturpartnerskaber, hvor lejeren forpligter sig til at gennemføre en række aktiviteter i form af for eksempel kurser, events eller andet, som modsvarer en husleje.