Fodbold for Hjertet

Bliv en del af ‘Fodbold for Hjertet’- holdet i FC Kurant i Svendborg

Kom og vær med, når FC Kurant og Svendborg Kommune i samarbejde med DBU Fyn starter 'Fodbold for Hjertet’, et tilbud om motionsfodbold for mænd og kvinder, der har hjerte-kar-sygdomme - eller som er i risikogruppen for at få disse sygdomme. Der er plads til alle, både den aldrende Messi og den absolutte nybegynder på grønsværen.

 

Nyt motionskoncept i Svendborg med en frivillig ildsjæl

‘Fodbold for Hjertet’ er et helt nyt motionskoncept, som kommer til Svendborg og FC Kurant onsdag den 12.06.24. kl. 15.00. Denne dag er der informationsmøde med baggrund om projektet, og alt det gode, der kan komme ud af at deltage, inden der på banen bliver mulighed for at prøve lidt af med bolden. Den efterfølgende uge, starter holdet.

Holdet er for alle, uanset forudsætninger, og træneren er uddannet i at tage hensyn til alle. Det handler ikke om at være den stor boldkunstner, men om at hygge sig og have det sjovt sammen med gode holdkammerater.

FC Kurant formand Kenneth Sørensen fortæller om Jakob Kristensen, som er træneren, der skal stå for det kommende Fodbold for Hjertet hold, at Jakob er en af de her fantastiske frivillige klubfolk. Jakob er altid klar til at tage opgaver på sig, dels som træner for både ungdoms- og seniorhold, som dommer for børnehold, og han er med til at binde den sociale sløjfe til stævner og arbejdsdage i klubben.

-og så er han rigtig god til fodbold slutter Kenneth Sørensen.

 

Fodbold for Hjertet fordi

Bevægelse er godt for både krop og sind – og motionsfodbold er et rigtig godt bud, når du skal i gang eller videre med motion, uden at det bliver hårdt og kedeligt. Motionsfodbold er god og varieret træning, som styrker både krop, kondi og knogler. Men du vil sikkert opleve, at det bedste er sammenholdet og det gode fællesskab på holdet.

Jan Find Pedersen, formand for Folkeoplysningsudvalget i Svendborg Kommune fortæller, at vi starter 'Fodbold for Hjertet’ holdet, fordi vi gerne vil give et godt og sundt motionstilbud til mænd og kvinder, som måske ikke dyrker så meget sport i forvejen. I FC Kurant får de chancen for have det sjovt på lige fod med holdkammeraterne, samtidig med at de får sved på panden, siger Jan Find Pedersen

Kom og vær med, når ‘Fodbold for Hjertet’ starter den 12.06 kl. 15. Du er også velkommen til at tage fat i Kenneth Sørensen fra FC Kurant for at høre nærmere - eller du kan læse mere om projektet på www.dbu.dk/fodboldforhjertet

 

Faktaboks: Velfærdsalliance og 'Fodbold for Hjertet’ i Svendborg

  • Hvor: FC Kurant, Nyborgvej 70
  • Hvornår: onsdage kl. 15.00
  • Holdet starter op den 12.06 kl. 15
  • Pris: Tre gratis prøvegange i juni – derefter 150 kr. for efteråret i udendørssæsonen

Svendborg Kommune og DBU har indgået en femårig aftale kaldet Velfærdsalliancen. Aftalen giver Svendborg Kommune, i samarbejde med kommunens klubber og foreninger, muligheden for gennem forskellige indsatser for forskellige målgrupper, at løfte den generelle velfærd gennem motion og fællesskab. Fodbold for Hjertet er en af indsatserne

 

Faktaboks: Hjerte-kar-sygdomme og forebyggelse
En halv million danskere kæmper med f.eks. forhøjet blodtryk, blodpropper eller hjerteproblemer. Dertil kommer den store gruppe af mennesker, som har øget risiko for at få hjerte-kar-sygdomme eller har andre former for livsstilssygdomme. For risikogrupper er det særligt vigtigt at motionere for at få et sundere og bedre liv, og fodbold kan blive vejen dertil.