Der er fokus på skolepatruljerne i uge 5

Det er mørkt og koldt, men skolepatruljerne lyser op

Svendborg Kommune og politiet bakker op om deres skolepatruljer, der står parat på skolevejen - selv i det, der kaldes ”Den Sureste Uge”.

Skolepatruljernes frivillige arbejde med at skabe mere tryghed på skolevejen for de yngste børn og deres forældre skal markeres. Derfor samarbejder Svendborg Kommune, Fyns Politi, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring om kampagnen ’Den Sureste Uge’, hvor skolepatruljerne skal have en ekstra anerkendelse for deres arbejde.

 

Glade og trygge i det frivillige arbejde

Det er tydeligt, at skolepatruljerne hverken frygter vintermørket eller morgensure bilister. Det er nemlig flere end 9 ud af 10 skolepatrulje elever, som er både glade for og trygge ved at stå skolepatrulje.

Det viser Skolepatruljeelevundersøgelsen 2022, som Rådet for Sikker Trafik står bag. Og samtidig er elevernes motivation i arbejdet ganske imponerende. Det er nemlig fællesskabet og det at hjælpe andre, som flest svarer, at de har fået ud af at stå skolepatrulje.

- Når vi spørger skolepatruljeelever, hvad de får ud af at stå skolepatrulje, svarer 7 ud af 10, at det, de får ud af det, er at hjælpe andre, så de kan føle sig sikre i trafikken. Ønsket om at hjælpe andre er altså den primære motivationsfaktor, og det er supersejt. Skolepatruljerne fortjener virkelig at blive fejret for deres frivillige arbejde, når de står i vintermørket i Den Sureste Uge, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Den Sureste Uge er i uge 5, som er en af de uger om året, hvor der som regel er koldest, og der kommer mest nedbør. Men på trods af de ydre omstændigheder står skolepatruljerne troligt og passer deres opgave. Derfor har netop uge 5 fået den knap så flatterende titel ’Den Sureste Uge’ af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

Derfor er det også helt på sin plads at give skolepatruljerne et ekstra skulderklap, når årstiden normalt viser sig fra sin dårligste side.

- Når mørket og kulden for alvor har sænket sig over landet, så kan det godt føles lidt surt at skulle op og i skole før kammeraterne. Men skolepatruljerne gør det alligevel og med et smil. Det fortjener de stor ros og anerkendelse for, og derfor får de lidt ekstra lækkert fra os her i Den Sureste Uge, siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger i LB Forsikring.

I alt deltager 61 kommuner i Den Sureste Uge 2023. Kommunerne har samlet set bestilt flere end 10.000 slikkepinde, som bliver delt ud til skolepatruljerne i forbindelse med Den Sureste uge.

 

Baggrund om undersøgelsen:

I ’Skolepatruljeelevundersøgelsen 2022’ svarede 1.892 skolepatruljeelever på, om de bliver respekteret, når de står skolepatrulje. Her svarede 94 procent, at de bliver respekteret af alle eller de fleste, mens kun to procent svarer ’nej’ eller ’ved ikke’ til, om de bliver respekteret.