Certificering af Plejehjem

Bevægelse og fællesskab i faste rammer på 16 plejecentre

I løbet af 2022 nåede vi op på at have hele 16 certificerede plejecentre i Svendborg Kommune.

For at blive certificeret plejecenter, skal man tilbyde mindst tre forskellige aktiviteter om ugen, personale og frivillige skal på et par dages uddannelse og der skal være et foreningspræg over indsatsen. Det sidste sker i dette tilfælde bl.a. i form af frivillige fra Svendborg Senior Idræt, der sammen med personalet står for og hjælper til med aktiviteterne.

Helt tilbage i 2019 blev de to første plejecentre certificeret. Med udgangspunkt i den succes, blev det besluttet at certificere alle kommunale plejecentre i Svendborg Kommune.

Corona gjorde sit til at spænde ben for tidsplanen, men i juni 2022 blev alle plejecentre i område øst certificeret og her i november var det så område vest.

Det var fest og farver, kransekage og bobler, og alle de nye rekvisitter kom i spil i de forskellige aktiviteter til de mange certificeringer.

Der var i forvejen stor aktivitet på plejecentrene. Det nye er, at en del af personalet er blevet klædt bedre på til opgaven med de fysiske aktiviteter, og der er kommet flere frivillige med, som er sammen med personalet om opgaven. Alle plejecentre har fået forskellige spil og rekvisitter, som Svendborg Senior Idræt hentede penge hjem til gennem idrættens organisationer.

Så nu er alle rammer sat for festlige dage med masser af aktivitet og fællesskab.

Har du fået lyst til at være med som frivillig, så kontakt Birthe Bergmann på 24 88 63 31