Park
Park

Parker

Et besøg i en af kommunens mange større og mindre parker kan byde på mange gode oplevelser. Find en bænk, nyd udsigten og slap af eller find løbeskoene frem og få pulsen op. Du kunne pakke skovturskurven og tæppet og slå dig ned i græsset eller invitere vennerne med ud til en hyggelig tur i det grønne. Parkerne er af meget forskellig karakter med store grønne plæner, buske, træer, bede og med gode muligheder for afslapning, hygge, samvær, leg og motion. Det er desuden muligt at leje kommunens parker til afholdelse af arrangementer.

 

To af kommunens mest besøgte parker er Christiensminde og Skt. Jørgens Park.

Christiansminde – Svendborgs strandpark og cirkusplads

Et meget populært udflugtsmål er Svendborgs Strandpark: Christiansminde. Christiansminde har en kulturhistorie, der går helt tilbage til 1800-tallet, hvor området allerede dengang blev brugt, når borgerne i Svendborg skulle more sig og slappe af.

På plænerne er der fine muligheder for at slå sig ned på et tæppe og slappe af. Der findes en fin legeplads og i sommerhalvåret en beach volleyball bane. Du skal også være velkommen til at benytte en af grillpladserne, der findes i området. Den store centrale plads, kaldet Store Eng, danner ofte rammen om diverse arrangementer, bl.a. cirkus og koncerter. I den vestlige del ligger en pavillon, hvor der er mulighed for at spise sin medbragte madpakke og nyde udsigten ud over sundet. I den østlige del af Christiansminde findes to gamle, store damme, og området er mere naturpræget. I de skovklædte skrænter nord for cykelstien er der mange kilder og tre små gamle damme.

Skt. Jørgens Park

Parken ligger ved Svendborgsundbroen med en meget smuk beliggenhed ud til sundet og Sankt. Jørgens Kirke. Parkens primære attraktion er den smukke udsigt til sundet, broen og nordkysten af Tåsinge. I parken findes et lille skovområde og store dele af parken får lov at vokse vildt med urter og græsser af hensyn til biodiversiteten.

Øvrige parker

Besøg også en af Svendborg Kommunes øvrige parker. Tag bl.a. en tur i Krøyers Have, som er Svendborg Kommunes centrale bypark, nyd den flotte udsigt over Svendborg fra Belvedere eller fra naturområdet ved Ovinehøj og besøg de mange lokale parker, bl.a. Teglgårdsparken i Stenstrup og Brydegårdsparken ved Kogtvedvej/Niels Hansens vej.

 

Drift

Kommunens parker og mindre grønne områder passes ud fra en fast standard for vedligeholdelse af græs, hække, blomster, træer, stier mm..

Al drift og vedligeholdelse varetages af entreprenører som kommunen har indgået driftsaftale med. Kommunen har senest i 2023 opstartet ny kontraktperiode. Kontrakten er indgået med entreprenørfirmaet Forstas, der varetager størstedelen af pleje og vedligeholdelse af de grønne anlæg langs kommunens veje, kommunens parker, strande og mindre grønne områder.

Foruden standarddriften foretager kommunen en række mindre anlægs- og driftsopgaver, hvor andre virksomheder løbende hyres ind.