Luftfoto af Hesselager
Hesselager. Fotograf: Marianne Tolstrup

Hesselager områdefornyelse

Her kan du følge med i områdefornyelsesprojektet i Hesselager

I efteråret 2022 har Plan- og Lokalsamfundsudvalget afsat 10,56 mio. kroner til områdefornyelse af Hesselager.

Områdefornyelse er en indsats, hvor kommunen med støtte fra staten omdanner et byområde, der trænger til et ”løft”. Målet er at sætte gang i en positiv udvikling, så et givent byområde kan tiltrække endnu flere tilflyttere og private investeringer.

Områdefornyelsen skal være til gavn for Hesselager by som helhed. Det kan typisk være i form af omdannelse eller anlæg af parker, stier, mødesteder og legepladser, eller plantning af træer, men mulighederne mange.

I tæt dialog med lokalområdet

Områdefornyelsen kommer til at forløbe over flere år og i tæt samarbejde med lokalsamfundet i Hesselager.

Kommunen er tovholder på opgaven og har ansvar for processen, realisering af anlæg og økonomisk styring. Lokale kræfter skal deltage for at sikre en reel lokal forankring af områdefornyelsen.

Følg med i projektet

Du kan læse meget mere om områdefornyelsen på hesselager.svendborg.dk, som er en dialogplatform. Her opdaterer vi projektets udvikling løbende og samler borgeres ønsker og idéer til fremtidens Hesselager. Alle med interesse i at bidrage, kan registrere sig på platformen og tage del i projektudviklingen.

Spørgsmål om områdefornyelsen kan rettes til kommunens projektleder, Lone Plovstrup, som arbejder i Byg og Byudvikling: lone.plovstrup@svendborg.dk