Wise Words synliggør Ørkildskolens interkulturelle styrker

Onsdag den 13. januar holder lærer Gro Caspersen og tidligere elever et medrivende oplæg på Ørkildskolens to lokationer. Eleverne vil fortælle, hvordan de som flersprogede tidligere har følt mindreværd. De har nu lært, at det er en styrke at kunne flere sprog.

Ofte ser de flersprogede elever sig som mindreværdige i kraft af deres baggrund. Den opfattelse ønsker Gro at ændre. Sammen med tidligere elever har Gro derfor udviklet en kampagne og en tilhørende film med støtte fra Svendborg kommune.

Vi glæder os meget til, at vores elever skal opleve Gro og hendes elever. På Ørkildskolen er op imod en fjerdedel af eleverne flersprogede og vi har en god mangfoldighed, som vi gerne vil styrke. Jeg har oplevet oplægget Wise Words og deres film på en konference om multikulturelle skoler. Det er virkelig velkomponeret, og jeg er sikker på, at det vil gøre indtryk på eleverne, udtaler Lotte Vett, afdelingsleder på Ørkildskolen.
 

Især filmen er en øjenåbner for lærere såvel som alle elever. Den dokumenterer på fornemste vis, at det at tale flere sprog og have flere identiteter, er en ressource. En ressource, som bør inddrages i klasserummet, når det er relevant, udtaler Svendborg Kommunes interkulturelle konsulent Lene Søndberg.

Gro Caspersen er lærer og underviser på Nymarkskolen og Ørkildskolen i Svendborg. Gro har stor interesse for sprog og kulturer og har tidligere boet i Paris og Nice. Udover at undervise i fransk er Gro ved at færdiggøre en PD i fremmedsprogspædagogik. Desuden er hun aktiv inden for Svendborg kommunes sprogpolitik.

Tid: 13. januar

Sted: Ørkildskolen, afd. Øst, Østre skolevej kl. 8.00-9.30 og Ørkildskolen, afd. Byen kl. 10.00-11.30

Kontaktoplysninger
Lotte Vett , afdelingsleder, Ørkildskolen afd. Øst, tlf. 24 80 43 82

Lene Søndberg, interkulturel konsulent, Svendborg Kommune, tlf. 24 88 63 22

Gro Caspersen, lærer, Nymarksskolen og Ørkildskolen, tlf. 21 81 86 46