27.51.08 Behandlingstilbud

I Socialafdelingen er der forskellige måder at inddrage pårørende på. Pårørenderådet for handicapområdet blev etableret i 2013, og har til formål at styrke inddragelse og dialog med pårørende, og for at tage hensyn til pårørendes viden og erfaringer i forhold til Socialafdelingens handicaptilbud. Pårørenderådet fungerer på tværs af Socialafdelingens bo- og dagtilbud, og erstatter ikke de lokale pårørenderåd, fx på et botilbud.

Rådet er åbent. Det vil sige, at pårørende til brugere af Socialafdelingens handicaptilbud kan deltage i møder i pårørenderådet efter behov og eget ønske. Pårørenderådet mødes ca. 4 gange om året. Der er fokus på generelle tiltag, og rådet høres ved større ændringer med betydning for brugere af Socialafdelingens tilbud. Der drøftes ikke enkeltsager og rådet har ikke beslutningskompetence.

Nedenfor kan du finde den gældende forretningsorden for Pårørenderådet samt referater fra Pårørenderådets møder i 2023 og 2024. Referater fra tidligere år kan rekvireres ved henvendelse til Socialafdelingen.

 

 

Kontaktpersoner

Områdeleder Kristian Nygaard Madsen,
telefon 4017 6389 - e-mail kristian.nygaard.madsen@svendborg.dk
Områdeleder Gert Müntzberg, 
telefon 3017 5901 - e-mail gert.muntzberg@svendborg.dk
Fuldmægtig Pia Holm, 
telefon 6223 3931 - e-mail pia.holm@svendborg.dk

 

 

Socialafdelingen varetager primært opgaver for voksne inden for de sociale områder handicap, psykiatri, alkohol- og stofmisbrug, forsorgsområdet:

  • Bostøtte- og botilbud
  • Aktivitet – og beskæftigelse
  • Væresteder
  • Opsøgende arbejde
  • Alkohol- og misbrugsbehandling
  • Øvrige socialfaglige opgaver

 

Socialafdelingen Myndighed - Handicap og Psykiatri varetager henvendelser fra borgerne vedrørende visitation til afdelingens tilbud samt personlig hjælpeordning.

Socialafdelingen Myndighed - Tilskud varetager henvendelser fra borgerne vedrørende tilkendelse af førtidspension og merudgifter.

Læs mere om kommunens tilbud under "Borger".

Et godt hjem og et værdifuldt og meningsfuldt hverdagsliv med støtte i dag- og aftentimer

Svendborg Kommune har støttecentre til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. I støttecentrene får man sin egen bolig og samtidig adgang til forskellige fællesfaciliteter. Der er personale i større eller mindre omfang i dag- og aftentimer.

Læs mere og se nærmere kontaktoplysninger nedenfor under de enkelte tilbud.

 

Svendborg Kommune har udarbejdet en håndbog, som beskriver retningslinier for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA), samt hvordan ordningen administreres i kommunen.

Det er hensigten, at håndbogen giver svar på nogle af de væsentligste og mest almindelige spørgsmål i forbindelse med BPA. Det er naturligvis altid muligt at henvende sig i Socialafdelingen Myndighed - se kontaktinfo i højre spalte.

Håndbogen er vejledende, og det er vigtigt at pointere, at der altid er tale om individuel vurdering af en ansøgning om BPA og diverse tilskud, ligesom de takster, der er beskrevet, er vejledende.

Link til ny BPA-håndbog

Hjemmevejledning til personer med fysisk/psykisk funktionsnedsættelse

Personer med fysisk/ psykisk funktionsnedsættelse eller deres pårørende kan henvende sig til sagsbehandler med ønsket om støtte fra hjemmevejleder.

Man henvender sig til Socialafdelingen Myndighed - se kontaktinformationer på denne side og læs mere her.

 

Socialpsykiatrisk bostøtte i eget hjem

Hvis du, en i din familie eller andre har brug for psykiatrisk bostøtte, skal I henvende jer og visiteres i Socialafdelingen Myndighed - se kontaktinformationer på denne side og læs mere her.

 

Borgerstyret Personlig Assistance

Læs mere her

 

Kontaktperson for døvblinde

Som døvblind kan du få tildelt en kontaktperson. Det er kommunen som ansætter kontaktpersonen, men du vil være med til at finde og godkende kontaktpersonen. Læs mere her.

 

Der kan ydes støtte til en bil, hvis du har en varig nedsættelse af funktionsevnen og har et dagligt kørselsbehov.

Det er en betingelse for at få støtte, at den nedsatte funktionsevne i væsentlig grad:

  • gør det svært at opnå eller fastholde et arbejde
  • gør det svært at gennemføre en uddannelse uden kørsel i egen bil eller
  • forringer evnen til at færdes uden kørsel i egen bil

Der kan ikke ydes støtte, hvis det skønnes, at kørselsbehovet kan dækkes på anden måde end ved brug af egen bil. Skema til ansøgning om støtte til bil finder du i højre side.

 

- Se video til højre på siden før du ansøger om støtte til køb af bil.

 

 

Et godt hjem og et værdifuldt og meningsfuldt hverdagsliv med støtte hele døgnet

Svendborg Kommune har botilbud til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Nogle botilbud er for dem, der har et længerevarende behov. Andre botilbud er midlertidige og primært målrettet unge, som har brug for en specialiseret indsats i form af botræning og udredning med henblik på at få afklaret fremtidig boform. Der er personale hele døgnet.

Læs mere og se nærmere kontaktoplysninger nedenfor under de enkelte tilbud.

 

Svendborg Kommune har en række tilbud til borgere med fysiske og/eller psykiske handicaps. I menuen i venstre side kan du læse mere om de forskellige tilbud.