Punkt 11 Henvendelse fra Svendborg VE A/S vedrørende mulighed for opsætning af VE anlæg i Svendborg Kommune, herunder også mulighed for energifællesskaber

Beslutningstema

Orientering om svar til Svendborg VE A/S vedrørende deres forespørgsel om opsætning af solenergianlæg.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

  • at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Bestyrelsen for Svendborg VE A/S har den 7. februar 2022 sendt en mail med en anmodning om, at Svendborg Kommune tager stilling til nogle foreslåede anbefalinger om organisation og proces for overdragelse af varmepumper samt opsætning af solenergianlæg. Mailen er vedlagt som bilag 1 (Bilag 1. Mail fra Svendborg VE A/S af 7. februar 2022). Desuden er mailens to bilag vedlagt som bilag 2 og 3. (Bilag 2. Organisering af Svendborg VE), (Bilag 3. Svendborgs vedvarende energifællesskaber).

 

For så vidt angår kommunens stillingtagen til forespørgsel om varmepumper henvises til særskilt dagsordenspunkt.

 

For så vidt angår kommunens stillingtagen til solenergianlæg, har Svendborg Kommune i uge 23 udsendt information om, at Kommunalbestyrelsen agter at planlægge for 84 ha solcelleanlæg på terræn. Planlægningen vil tage udgangspunkt i kriterier besluttet af Plan- og Lokalsamfundsudvalget samt fastlagt i Kommuneplan 2021-2033. Informationen er sendt direkte til lodsejere, som tidligere har tilkendegivet overfor kommunen, at de er interesseret i at opsætte solenergianlæg. Desuden er informationen udmeldt via annonce i Ugeavisen Svendborg. Af informationen fremgår det, at ansøgninger skal være indsendt til kommunen senest den 5. september 2022. Yderligere information findes på kommunens hjemmeside under ”Høringer og afgørelser”: https://www.svendborg.dk/nyheder/hoeringer-og-afgoerelser

 

Samme information sendes direkte til bestyrelsen for Svendborg VE A/S umiddelbart efter Teknik- og Miljøudvalgets møde den 16. juni 2022.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er på nuværende tidspunkt ingen økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser.

CO2-Konsekvensvurdering

Der er for nuværende tidspunkt ingen konsekvenser for CO2-udledningen. Der vil der være, hvis Svendborg VE A/S opsætter solcelleanlæg.

Lovgrundlag

Klima-og Energipolitik 2020-2025

Sagen afgøres i

Teknik- og Miljøudvalget.

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 16-06-2022

Orienteringen tages til efterretning.