27.24.45 Underretningspligt m.v.

Der findes to underretningsskemaer når du underretter som fagperson.

  • Underretningsskema vedr. bekymring for et barn eller en ung

    • Denne underretning sendes til kommunen, når der er formodning om, at et barn eller en ung har brug for særlig støtte.

    • Bekymringen skal altid drøftes med familien og din nærmeste leder inden underretningen sendes. Underretningen skal være underskrevet af forældremyndighedsindehaveren. Dette gælder dog ikke i akutte tilfælde, hvor underretningen omhandler mistanke om vold og seksuelle overgreb.

    • Hvis du arbejder professionelt med børn og unge, så har du en skærpet underretningspligt. Underretningspligten kan ikke tilsidesættes - heller ikke selv om der allerede er et tværfagligt samarbejde i gang omkring et barn.

 

  • Underretningsskema vedr. ulovligt fravær

    • Skoleledere på folkeskoler skal underrette kommunalbestyrelsen, når en elev har ulovligt skolefravær på 15 % eller derover inden for et kvartal, jf. Barnets lov § 133, stk. 2

    • Vær opmærksom på, at der skal vedlægges en fraværsopgørelse.

    • Er der bekymring i tillæg til fraværet, skal dette skema ikke benyttes, idet denne kun omhandler fravær i forhold til den nævnte lovgivning.

 

 

 

 

Du kan via selvbetjeningsportalen underrette med dit MitID eller anonymt.

Selvbetjening - underret som borger via MitID

Selvbetjening - underret som anonym

 

Hvad sker der når du sender en underretning til os?

Kommunen skal vurdere underretningen inden for 24 timer. Kommunen tager kontakt til barnets/den unges forældre og forelægger dem indholdet af underretningen

til kommentering.

Du vil få en kvittering, når vi har modtaget din underretning, og vi kan vælge at kontakte dig for yderligere oplysninger. Du vil ikke modtage en kvittering, hvis du underretter anonymt.

Du vil ikke få besked om, hvordan sagen forløber. Det må vi ikke give dig ifølge loven. 

 

Du skal selvfølgelig vide, at det er en meget alvorlig sag at lave en underretning. Og at det er strafbart at indgive falske oplysninger.