Punkt 3 Drøftelse af rammerne for idrætsskolerne

Beslutningstema

Drøftelse af rammerne for idrætsskolerne

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At sagen drøftes i udvalget.

Sagsfremstilling

På baggrund af drøftelserne på Børne- og Ungeudvalgsmødet den 10.10.2018 har udvalget ønsket at drøfte de økonomiske rammer for idrætsskolerne.

Idrætsskolerne startede i 2008, som en del af Team Danmark-aftalen. Der var tilknyttet forskning i en periode – pt. er der forskning tilknyttet Aktive børn i dagtilbud.  Det er frivilligt om skolerne vil være idrætsskoler. Siden 2012 har alle grundskoler været idrætsskoler. I alt 3.742 elever har ekstra idræt – der er ikke lignende indsatser i Danmark.

I 0.-6. klasse har de seks lektioners idræt om ugen. To lektioner tilrettelægges efter fælles mål og fire lektioner efter principperne i aldersrelateret træning (grundmotorisk træning tilpasse børnenes alder og udviklingstrin).

Svendborgprojektet bruges i Svendborg Kommune til at leve op til intentionerne i den understøttende undervisning, da der er fokus på variation i skoledagen, trivsel og bedre undervisningsparathed.

Driftsudgiften til idrætsskolerne fra 0.-6. klasse udgør årligt 4,3 mio. kr.

Det dækker den del af lønudgiften, der udgør differencen mellem den understøttende og den fagopdelte undervisning i de fire ekstra idrætslektioner.

Byrådet besluttede på mødet den 3.12.2013, at såfremt skoler ønsker at fravige fra idrætsskolekonceptet, så kan der – på baggrund af konkret ansøgning – ydes et økonomisk tilskud på op til det tilsvarende beløb til alternative tiltag indenfor den understøttende undervisning.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 22-10-2018

Sagen drøftet.

Afbud fra Dorthe Ullemose (O), hvorfor Palle Fischer (C) deltog som suppleant.