Punkt 22 Forslag til Kommuneplantillæg 2009.07 samt forslag til lokalplan 551, Boligområde ved Krebsen, Rantzausminde

Beslutningstema

JAR

Godkendelse af forslag til tillæg 2009.07 til kommuneplanen og lokalplanforslag 551 for boligområde Vædderen, Rantzausminde til offentliggørelse i 8 uger.


Sagsfremstilling

Baggrund

Lokalplanen er udarbejdet efter ønske fra den private ejer af området. Området er ca. 8 ha.

 

Lokalplanen er i overensstemmelse med Kommuneplanens målsætninger for området. Området er en del af boligområdet Vædderen.

 

Rækkefølgeplanen i Kommuneplan 2009 -2021 tilsiger, at udbygningen skulle vente på grund af trafikale forhold. Der er siden denne vurdering sket en række trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger, som har bevirket, at den trafikale situation er bedret.

 

På udvalgsmøde for Kultur og Planlægning den 8. november 2011 besluttede udvalget, at prioriteten for det nordlige areal på ca. 4 ha. skal ændres fra 3 til 1, således at planlægningen for området kan igangsættes.

 

Kommuneplantillæg 2009.07 giver mulighed for denne ændring. Det er administrationens vurdering, at ændringen ikke er så væsentlig, at den giver anledning til en forudgående offentlig høring.

 

Samtidig præciseres i tillægget, at der også kan opføres tæt-lav boligbe­byg­gelse. Hensigten med dette er at skabe en øget variation i bebyg­gel­sen.

Lokalplanens indhold

 

Lokalplanen er udarbejdet for at give mulighed for, at området kan anvendes til lav boligbebyggelse. Det er målet at skabe et varieret boligområde med åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse med tilhørende fællesfaciliteter og fælles grønt område.

 

Med områdets udbygning skabes der sammen med det eksisterende boligområde mod syd og øst et sammenhængende bykvarter i Boligområdet Krebsen i den vestlige del af Rantzausminde.

 

Lokalplanområdet er opdelt i tre områder.

 

I det nordlige område, der er inddelt i tre delområder kan der opføres rækkehuse og parcelhuse. Inden for det enkelte delområde skal bebyggelsen være ensartet, enten med parcelhuse eller med rækkehuse. Den arkitektoniske bearbejdning af bebyggelsen afspejler landskabets karakter, hvilket videre understreges af krav om, at bebyggelsen åbner sig ud mod landskabet.

 

Vejadgang sker fra eksisterende vej, Krebsen, som er privat fællesvej.

 

Der er registreret arkæologiske fund i området. Som forudsætning for udnyttelse af de udlagte boliger skal de områder, der er udpeget til at have særlig arkæologisk interesse udgraves. Omkostninger hertil påhviler bygherre.

 

Det sydlige område udlægges til åben-lav boligbebyggelse i form af parcelhuse. I området vil der kunne udstykkes og opføres 14 parcelhuse. Lokalplanen tilstræber, at boligområdet arkitektonisk integreres med den eksisterende bebyggelse i Vædderen.

Vejadgang sker fra eksisterende vej, Vædderen.

 

Der udlægges arealer til fælles opholdsarealer. Endvidere anlægges regnvandsbassin, der udformes som et rekreativt vandelement med flade brinker

Der sikres endvidere en nord-syd-gående stiforbindelse gennem området.

 

Vejforhold

Den nye fællesvej har vejadgang til det overordnede vejnet fra den eksisterende Dyrekredsen via de private fællesveje Krebsen og Vædderen.

 

I forbindelse med lokalplanarbejdet har der været dialog omkring vejforhold, med grundejerforeningen (Grundejerforeningen SundParken Rantzausminde). Særlig er forhold omkring status af den kommende fællesvej uafklaret.  Lokalplanen kan dog ikke regulere forhold udenfor lokalplanområdet. En regulering heraf skal ske i henhold Vejloven.

Dialogen omkring dette fortsættes.

 

I forlængelse heraf foreslås det, at der afholdes borgermøde i offentlighedsfasen.

 

Konsekvenser for miljøet 

Der er i henhold til ”Lov om miljøvurdering af planer og programmer” foretaget en miljøscreening af planen. Kommunen har vurderet, at lokalplanen ikke vil skabe væsentlige miljøgener. Det er som konsekvens heraf taget beslutning om, at der ikke foretages yderligere miljøvurdering. Dette er en afgørelse, der kan påklages inden for en 4 ugers frist.

 


Økonomiske konsekvenser

Der er ingen økonomiske konsekvenser for kommunen.


Lovgrundlag

Lov om Planlægning

Lov om miljøvurdering af Planer og programmer.


Indstilling

Direktionen indstiller til byrådets beslutning, at

·  forslag til kommuneplantillæg 2009.07 og lokalplanforslag 551 godkendes til offentliggørelse i 8 uger

·  der afholdes borgermøde. 


Beslutning i Udvalget for Kultur og Planlægning den 04-12-2012

Oversendes med den bemærkning, at Udvalget for Kultur og Planlægning ønsker en præcisering af, at ibrugtagning forudsætter en etapevis færdiggørelse af vejarealer og friarealer.


Gert Rasmussen (A) var fraværende.


Beslutning i Økonomiudvalget den 11-12-2012

Indstilles.

Enhedslisten kunne ikke støtte den fremsendte lokalplan, da man ønskede at en udbygning af området afventer en fremtidig vejføring gennem Tankefuldområdet.?