Punkt 19 Afklaring af depot til vejdrift og vintertjeneste.

Beslutningstema

Team Park og Vej

Afklaring af depot til vejdrift og vintertjeneste – fremtidig anvendelse af Bodøvej 18.


Sagsfremstilling

I forbindelse med konkurrenceudsættelsen af Entreprenørafdelingen, har den vindende entreprenør ikke ønsket at leje den tidligere materielgård beliggende Bodøvej 18.

 

Administrationen har derfor set på mulighederne for fremtidig brug af Bodøvej 18. Ligeledes er der set på løsningsmodeller i forhold til de udfordringer, vejdriften og vintertjenesten i øvrigt fik som konsekvens af konkurrenceudsættelsen. Der er også set på, om nogle af funktionerne i Beredskabet/Brandskolen kan flyttes til Bodøvej 18 og dermed aflaste eller erstatte Brandskolen på Poul Smeds Mose eller beredskabsdepotet på Fruerstuevej.

 

Bodøvej 18 anvendes i dag i mindre omfang af vintertjenesten til opbevaring af saltsprederne i sommerperioden, idet der ikke er plads til disse under tag på Bodøvej 14, hvor vintertjenesten ellers har sine øvrige aktiviteter beliggende, såsom salthal, depot for vinterartikler m.v.

 

Enkelte andre direktørområder bruger stadig Bodøvej 18 til lagerplads. Kraftvarmeværket har i dag vejadgang over Bodøvej 18, idet den nordvestlige del bruges som oplagsplads for affald.

 

Den nuværende salthal på Bodøvej 14, er meget uhensigtsmæssigt indrettet, da det ikke er muligt at tømme den bageste del af hallen for salt, medmindre det bruges som det sidste. Saltet brænder derved sammen og bliver ubrugeligt. Salthallen er desuden for lille til forbruget. Dette betyder, at vintertjenesten pt. har en lejeaftale med saltleverandøren om depot af salt. Omkostningsniveau 50.000 kr. årligt.

 

Samlet vurdering er, at Bodøvej 14 ikke har de nødvendige faciliteter til, at pladsen kan dække hele vintertjenestens og vejdriftens behov.

 

Beredskabet bruger i dag Fruerstuevej 17 som depot. Muligheden for at udvide børnehaven på Fruerstuevej er ved at blive undersøgt. Der er ikke truffet beslutning herom endnu, men vurderingen er, at det vil være hensigtsmæssigt, om det areal, som beredskabets depot optager, kunne frigøres til anvendelse som børnehave.

 

Endvidere har beredskabet udtrykt ønske om at flytte alle sine aktiviteter til Bodøvej 18, herunder brandskolen. De samlede flytte- og ombygningsudgifter kan skønnes til 10-12 mio. kr., som ikke kan findes i øjeblikket.

 

Der foreslås følgende:

Vejdrift og vintertjeneste samles på Bodøvej 18 i stedet for Bodøvej 14.

Beredskabsdepotet flyttes fra Fruerstuevej 17 til Bodøvej 18.

Beredskabet får mulighed for at anvende administrationslokalerne på Bodøvej til undervisning, hvorved Poul Smeds Mose aflastes.

 

Fordele:

·  Mulighed for at opbevare vintermateriel under tag.

·  Feje/suge sand-pladsen kan bevares.

·  Mulighed for at opbevare materiel for andre direktørområder bevares.

·  En ny salthal på Bodøvej 18 vil dække vintertjenestens samlede behov.

·  Det vil være muligt at sælge Bodøvej 14.

·  Kraftvarmen vil fortsat have mulighed for vejadgang over Bodøvej 18.

·  Fruerstuevej 17 kan overgå til andet formål.

 

Forslaget indebærer, at der bygges en ny salthal på Bodøvej 18.

Løsningen er fremtidssikret, idet Brandskolen kan flytte til Bodøvej 18, når der bliver økonomi til det. Det vil dog kræve, at der findes et andet sted til affaldslageret.


Økonomiske konsekvenser

Driftsudgifterne udgør årligt 350.000 kr. Drifsudgifterne forventes dækket af vintertjenesten inden for nuværende budget.

 

Engangsudgifter.

Flytning af materiel fra Bodøvej 14

200.000 kr.

Bygning af ny salthal

2.500.000 kr.

Tilpasning af Bodøvej 18

500.000 kr.

Salg af Bodøvej 14

   -1.700.000 kr.

Tidligere salg af stillepladser

-2.655.000 kr.

Total

-1.155.000 kr.

Mindreforbruget indgår i Miljø og Tekniks budget til istandsættelse af de bygninger på Bodøvej 18, som ikke fremover disponeres af beredskabet, alternativt ejendomspuljen. 

 

Udvalget for Miljø og Teknik har tidligere anbefalet, at salgsindtægter fra salg af bygninger og ejendomme i Entreprenørafdelingen bruges til forbedring af forholdene på Bodøvej 18, ovenstående finansiering af engangsudgifterne er i tråd med denne anbefaling.

 

Ved salg af Bodøvej 14 er taget udgangspunkt i tidligere salgsvurderinger sammenholdt med nuværende markedsvilkår. Dette er kvalitetssikret af ejendomsmægler. Der har været nogle henvendelser på køb af Bodøvej 14.

 Beredskabets flytteudgifter fra Fruerstuevej 17 og indretning af administrationsbygningen til undervisningsbrug kan finansieres af indtægterne fra Brandskolen.


Lovgrundlag

Diverse vejlove og kommunestyrelsesloven.


Indstilling

Direktionen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at

·  vejdrift og vintertjeneste samles på Bodøvej 18 i stedet for Bodøvej 14,

·  der bygges ny salthal på Bodøvej 18,

·  beredskabsdepotet flyttes fra Fruerstuevej 17 til Bodøvej 18,

·  beredskabet får mulighed for at anvende administrationslokalerne på Bodøvej 18 til undervisning, hvorved Poul Smeds Mose aflastes,

·  der bevilges og frigives 2,655 mio. kr. fra tidligere salg af stillepladser til salthal og flytning fra Bodøvej 14.


Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den 10-12-2012

Anbefales.


Beslutning i Økonomiudvalget den 11-12-2012

Indstilles, idet salgsprovenuet for Bodøvej 14 tilgår ejendomspuljen.