Punkt 9 Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag - efter høringsperiode

Beslutningstema

Beslutning om ændring af dagtilbudsområdets værdimæssige grundlag.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at Udvalget for Børn og Unge indstiller ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune” til beslutning i Byrådet.
  • at ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag” herefter træder i kraft.

Sagsfremstilling

Den samlede ledelse på dagtilbudsområdet har justeret dagtilbudsområdets værdimæssige grundlag, det vil sige måden hvorpå dagtilbudsområdet udmønter Vision for Læring og Dannelse frem mod 2018 (29. april 2014) og Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 (2. april 2013).


Dagtilbudsområdets justering af det værdimæssige grundlag har resulteret i ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune”. Justeringen erstatter det nuværende værdimæssige grundlag ”Mission og fælles referenceramme i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune”.


”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag” har været i høring fra 4. februar 2015 til 27. marts 2015. Høringsberettigede er forældrebestyrelser, MED-Udvalg og lederteams for de kommunale og selvejende dagtilbud. Herudover har ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag” været drøftet på dialogmødet den 26. marts 2015.


Der er indkommet høringssvar fra høringsberettigede og Vestermarkskolen. Høringssvarene er vedhæftet som bilag.


På baggrund af de indkomne høringssvar og drøftelserne på dialogmødet er ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag” kvalificeret. Den oprindelige og den kvalificerede version af ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag” er vedhæftet som bilag.  


Det er op til det enkelte dagtilbud at omsætte ”Vision, Mission og Fælles arbejdsgrundlag” i praksis. Opfølgningen sker gennem udarbejdelse af kvalitetsrapporten.

Lovgrundlag

Dagtilbudsloven.

Beslutning i Udvalget for Børn og Unge den 07-04-2015

Indstilles.

Beslutning i Byrådet den 28-04-2015

Godkendt.


Hanne Ringgaard Møller (B) var fraværende. Som suppleant deltog Steen Tinning (B).