Punkt 13 Affaldsregulativ 2014

Beslutningstema

Vedlagte forslag til affaldsregulativer for Svendborg Kommune ønskes godkendt til fremlæggelse i offentlig høring i 4 uger.


Der er tale om begrænsede ændringer i f.t. tidligere.

Indstilling

Direktionen anbefaler til oversendelse til Byrådet, at


  • Vedlagte forslag til affaldsregulativer sendes i offentlig høring i 4 uger

Sagsfremstilling

Affaldsregulativet er opbygget ved brug af den nationale skabelon for kommunale affaldsregulativer. Regulativet er delt i en husholdningsdel og en erhvervsdel.


Regulativerne indeholder en del tekst, der er obligatorisk for alle kommuner, og som de enkelte kommuner ikke kan ændre, og derudover er der afsnit, som skal udfyldes, men hvor den enkelte kommune selv bestemmer ordlyden. Til sidst i regulativet har kommunen mulighed for at tilføje ordninger, der er specielle for kommunen.


Opdateringerne er primært rettelser i ordlyd, præciseringer og uddybninger af allerede gældende lovgivning, samt opdatering i forhold til seneste kommunalvalg og ny struktur.


I regulativet for erhvervsaffald er det således i § 15 Ordning for forbrændingsegnet affald præciseret, at afbrænding af grønt affald kun kan ske efter aftale med Brandmyndigheden og Affaldsmyndigheden.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Vedtagelse af regulativerne medfører ingen budgetmæssige konsekvenser for Svendborg Kommune.


Udgifter forbundet med kommunens affaldsopgaver bliver dækket via brugerbetaling.

Lovgrundlag

Miljøbeskyttelsesloven

Affaldsbekendtgørelsen

Beslutning i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget den 29-01-2014

Indstilles, idet der under § 11.3 i Regulativ for erhvervsaffald skrives ”glaserede klinker og lignende” i stedet for ”hvid porcelæn”


Beslutning i Økonomiudvalget den 11-02-2014

Indstilles.

Beslutning i Byrådet den 25-02-2014

Godkendt.