Punkt 9 Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej

Beslutningstema

Kommunalbestyrelsen skal godkende at bemyndige administrationen til at indgå kontrakt med entreprenør samt godkende en, tillægsbevilling og finansiering af låneydelser. Herudover orienteres Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget om status. 

 

Ved budgetforliget for 2020 blev der afsat 2,964 mio. kr. og ved budgetforliget for 2021 blev der afsat yderligere 2,0 mio. kr. som kommunegaranteret lån, til realisering af projektet ”Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej”.  

 

Projektet laves i samarbejde med Haludvalget og hallens brugere. 

Indstilling

Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget, 

  • At orienteringen om projektet status tages til efterretning 

 

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget at godkende,

  • At administrationen undtagelsesvist ikke udbyder rådgiverydelsen på over 300.000 kr.

 

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at der overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales, 

  • At der bevilliges og frigives en tillægsbevilling på 2,0 mio. kr., som søges låneoptaget. Den samlede anlægsramme vil herefter være 4,964 mio. kr. 
  • At administrationen bemyndiges til indgåelse at kontrakt med entreprenør 

 

Direktionen indstiller til Økonomiudvalget, at der overfor Kommunalbestyrelsen anbefales, 

  • At de årlige låneydelser, i forbindelse med den øgede låneoptagelse, finansieres via Haludvalgets dispositionskonto 

Sagsfremstilling

I forbindelse med budget 2020 blev der afsat midler til at forbedre forholdene i Svendborg Tennishal. Midlerne skulle udmøntes efter dialog med hallens brugere og bestyrelsen i Svendborg Idrætshal, idet der var ønsker om både at etablere varmeforsyning og at udbygge med klubfaciliteter og toiletter. 

 

Forretningsudvalget i Svendborg Idrætshal, hvorunder Svendborg Tennishal henhører, vedtog at anvende bevillingen til opvarmning af hallen.  

 

Teknik- og Erhvervsudvalget godkendte anvendelsen af midlerne og frigav på den baggrund midlerne den 5. marts 2020. I den forbindelse blev det oplyst, at projektet forventede at være færdigt, så tennisklubberne pr. 1. oktober 2020 igen ville kunne spille indendørs.  

 

?Rådgiver har efterfølgende udarbejdet et forslag til økonomi og en tidsplan. Økonomien og tidsplanen er gennemgået med halbestyrelsen og administrationen primo juli 2020. Beregninger viser et forventet merforbrug på 2 mio. kr.  

 

Der er i august måned 2020 givet mundtlig orientering til Teknik- og Erhvervsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget om den økonomiske situation. 

 

Prisforskellen skyldes dels poster, der ikke var beregnet til det oprindelige budget, poster der var underbudgetteret og en mindre post på grund af konstruktionernes bæreevne. Det bemærkes, at administrationen har fået bekræftet, at den nuværende konstruktion ikke udgør en risiko, men det alene er på grund af ekstra isolering, at konstruktionen skal forstærkes.  

 

Med budget 2021 blev der givet en lånegaranti på 2,0 mio. kr. som yderligere finansiering til at realisere opvarmning af tennishallen.

 

Bestyrelsen for Svendborg Idrætshal har i forbindelse med forundersøgelse af projektet indgået en rådgiverkontrakt, der samtidig rækker ind i udførelsesfasen. Det betyder, at de interne regler om udbud af rådgiverydelser på over 300.000 kr. ikke overholdes. Administrationen vurderer grundet tidsplanen for udførsel af projektet, at det vil være mest hensigtsmæssigt undtagelsesvist at fravige de interne udbudsregler, og bibeholde den indgåede aftale med C & W Arkitekter.

 

Byggeriet kan på grund af den ændrede økonomi tidligst sættes i gang i foråret 2022, idet halbestyrelsen har været nødt til at revurdere projektet, herunder afdække muligheden for at finde besparelser i projektet eller finde flere midler. 

 

Beregningerne fra rådgiver viser et merforbrug på mellem 0,1 – 0,4 mio. kr., hvilket skyldes omfanget af honorar til ekstern rådgiver og eventuel forstærkning af fundament. Om der vil blive et merforbrug og i givet fald hvor stort, vil afhænge af ingeniørundersøgelser af fundamentet samt resultatet af entreprenørudbud.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I budgetforliget for 2020 blev der afsat en anlægsramme på 2,964 mio. kr. og efterfølgende 2,0 mio. kr. i budgetforliget for 2021, som kommunegaranteret lån. 

 

Brugen af ekstern rådgiver samt frigivelse af anlægsrammen på 2,964 mio. kr. blev godkendt på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 5. marts 2020. 

 

Grundet institutionernes medlemskab af Haludvalget og haludvalgsordningen, søges der en tillægsbevilling på 2,0 mio. kr., som finansieres via det kommunegaranteret lån. Lånoptagelsen skal registreres på kommunens regnskab.  

 

Den samlede anlægsramme for projektet vil herefter lyde på 4,964 mio. kr. 

 

Med den nuværende rente vil dette betyde en årlig låneydelse over 25 år på 0,092 mio. kr. Den endelige udgift til renter og afdrag vides dog først på det tidspunkt, hvor der lånetoptages. 

 

De årlige låneydelser over 25 år ses af nedenstående tabel: 

 

Årlige låneydelser 

2022 

2022 – 2045 

2046 

Låneydelse  

46.200 

92.400 

46.200 

 

 

Haludvalget godkendte den 2. december 2020, at de ovenstående udgifter til de årlige låneydelser, finansieres via Haludvalgets dispositionskonto. 

 

Projektet ”Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej” forventes at have en positiv indvirkning på erhvervet. 

CO2-Konsekvensvurdering

Etablering af varme i tennishallen vil have en negativ indflydelse på CO2-regnskabet.

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-03-2022

Orienteringen taget til efterretning.

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 10-03-2022

Orienteringen tages til efterretning og indstillingen vedrørende rådgiverudbud godkendes.

Indstillingen vedrørende tillægsbevilling og kontraktindgåelse anbefales overfor Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse.

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 22-03-2022

Indstilles.

Afbud fra Birger Jensen (V). Som suppleant deltog Jesper Ullemose (V).

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29-03-2022

Godkendt.

 

Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).