Punkt 8 Råderetsaftale - Tveds Uderums bevægelsesområde

Beslutningstema

Tveds Uderum genfremsender ansøgning om råderet over areal ved Tved Skole, Tved Boldklub og Tved Forsamlingshus. Foreningen ønsker at etablere et nyt udendørs bevægelsesområde. Sagen blev senest behandlet på Miljø og Teknikudvalget den 5/12-2022, hvor udvalget anmodende foreningen om at finde en ny placering til projektet. Sagen forelægges med henblik på beslutningstagen.

Indstilling

Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget, at de overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler,

 

  • At godkende en 25-årig råderetsaftale med Tveds Uderum til etablering af et bevægelsesområde
  • At administrationen bemyndiges til at indgå en råderetsaftale med Tveds Uderum

Sagsfremstilling

Tveds Uderum ønsker at anlægge et nemt og frit tilgængeligt bevægelsesområde, hvor det er muligt for alle uanset fysik og alder at få trænet hele kroppen. Ifølge ansøgningen støttes der op om Svendborgs vision med “Bevæg dig for livet”, hvor flere får mulighed for at bevæge sig, når de vil og kan - udenfor. Bevægelse og fællesskab er nøgleordene.

 

Bevægelsesområdet ønskes etableret som et naturligt samlingssted, hvor man fx starter/slutter løbeturen på Fællesskabsstien eller hvor far/mor “cykler” en tur, mens børnene træner fodbold i Tved Boldklub.

 

Tveds Uderum har den 5. december 2021 ansøgt om råderet over et areal til at etablere et bevægelsesrum i tilknytning til Tved Skole, Tved Boldklub og Tved Forsamlingshus

 

På møde i Teknik- og Miljøudvalget den 6. oktober 2022 afviste udvalget Tved Uderums ansøgning, med begrundelse i Tved Fodbolds høringssvar, hvori klubben tilkendegav, at den valgte placering ville begrænse klubbens aktiviteter og fremtidige udviklingsmuligheder i området.
Udvalget anmodede Tved Uderum og Tved Fodbold om i samarbejde om at finde en placering, som begge parter kan bakke op om.

 

På den baggrund har foreningen fundet en ny placering til projektet, som Tved Fodbold og de lokale aktører i området støtter op om. Se bilag 1(Bilag 1. Høringssvar fra lokale aktører). 

 

Bevægelsesrummet ønskes opført på matr.nr. 3a, som henhører under lokalplan 322. Med den nye placering er bevægelsesområdet placeret i tilknytning til Tveds Uderums eksisterende ”pump track” (cykelbane) Se bilag 2 (Bilag 2. Ny placering af bevægelsesområde). Arealet udgør ca. 252 m2.

 

Det er Tveds Uderum, som skal sikre at anlæg af bevægelsesrummet er i overensstemmelse med lokalplanen og andre offentlige, retlige forskrifter. Herudover er det foreningen, der skal sikre relevante myndigheders godkendelse til at opføre bevægelsesrummet, ligesom det vil være Tveds Uderum, som skal stå for drift og vedligeholdelse af arealet.  

 

SIS – Sport og Idræt i Svendborg (SIS) har tidligere tilkendegivet, at de finder projektet relevant.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Råderetsaftalen har ikke direkte økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

 

Tveds Uderum oplyser, at man ikke påtænker at ansøge om yderligere kommunal støtte til projektet

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Lovgrundlag

Kommunalfuldmagten

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-05-2023

Indstillingen blev godkendt.

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 11-05-2023

Indstillingen anbefales overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Beslutning i Økonomiudvalget den 23-05-2023

Indstilles.

Birger Jensen (V) var fraværende.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 30-05-2023

Godkendt.

 

Der var afbud fra Karl Magnus Bidstrup (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).