Punkt 5 Erhvervspolitik

Beslutningstema

Orientering om status på Erhvervspolitik 2023-2027 inkl. tilhørende handleplan for 2023-2025

Indstilling

Direktionen indstiller til Erhvervs-og Turismeudvalget, at Svendborg Kommunes erhvervspolitik 2023-2027 sendes i høring hos hhv. Svendborg Erhvervsråd og for en referencegruppe for erhvervslivet med henblik på endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen ultimo maj.

Sagsfremstilling

Erhvervspolitik 2023-2027 inkl. handleplaner for 2023-2025 jf. bilag er bestilt af Erhverv- og Turismeudvalget og er blevet udarbejdet med input fra Svendborg Erhvervsråd, en referencegruppe fra det lokale erhvervsliv samt i tæt samarbejde med de afdelinger i Svendborg Kommune, politikken og handleplanerne omfatter.

 

Siden udkastet til politikken sidst blev præsenteret for ETU, er der blevet arbejdet videre med handleplanerne - så de redegør for, hvorledes der skal arbejdes med indsatserne. Det har ledt frem til det aktuelle udkast bilag 2.

 

Indstillingen er, at vi sender vedhæftede udkast i høring til hhv. Erhvervsråd 9. maj og Referencegruppen 16. maj 2023, hvorefter det kan sendes videre til Økonomiudvalget samt Kommunalbestyrelsen for endelig vedtagelse.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Erhvervspolitikken skal videreformidles til erhvervslivet efterfølgende, men det forventes at kunne gøres inden for de eksisterende rammer.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen.

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen

Beslutning i Erhvervs- og Turismeudvalget den 08-05-2023

Indstilles.

Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B). Som suppleant deltog Jørgen Lundsgaard (B).

Beslutning i Økonomiudvalget den 23-05-2023

Indstilles til vedtagelse i Kommunalbestyrelsen. Liste Ø var imod, idet man ikke mener, at en specifik interesseorganisation som Dansk Industri bør nævnes i erhvervspolitikken.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 30-05-2023

Man aftalte at sende sagen tilbage til fagudvalget med de indkomne ændringsforslag, herunder de ændringsforslag, der var indsendt fra SESG.

 

Der var afbud fra Karl Magnus Bidstrup (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).