Punkt 25 Thurø Sejlklub - ansøgning om kommunegaranti

Beslutningstema

Thurø Sejlklub søger om kommunegaranti på 2,7 mio. kr. til køb af grund og etablering af parkeringspladser ved Gambøt.

Indstilling

Direktionen indstiller til Økonomiudvalget, at indstille til Kommunalbestyrelsen,

 

  • om ansøgning om lånegaranti skal bevilges
  • at der bevilges fritagelse af grundskyld af grundkøbet.

Sagsfremstilling

Thurø Sejlklub har rettet henvendelse til kommunen, da klubben ønsker at erhverve grund til etablering af parkeringspladser, bl.a. som følge af et forventet yderligere bortfald af nuværende parkeringspladser.

 

Sejlklubben søger samlet garanti på 2,7 mio. kr. til køb af grund samt etablering af parkering med bortskaffelse af overfladevand ved dræn og pålægning af grus som underlag. Lånet søges optaget via Kommunekredit.

 

Der søges samtidig om fritagelse for grundskyld svarende til nuværende vilkår for foreningens egen matrikel.

 

Thurø Sejlklub søgte i 2018 kommunegaranti på 3,8 mio. kr. til køb af 2 grunde og etablering af parkeringspladser i Gambøt, hvor der i forbindelse med budgetforliget for 2019 blev givet en garanti på 2,5 mio.kr. Garantien blev ikke udnyttet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Såfremt Svendborg Kommune stiller lånegaranti på 2,7 mio. kr., vil der skulle deponeres et tilsvarende beløb. Deponeringen frigives over 25 år.

 

Finansiering kan enten ske ved eventuel ledig låneramme ved regnskabsafslutningen for 2022 eller fra risikopuljen for 2023, der udgør 11,4 mio.kr.

 

Fritagelse for grundskyld vil kunne gives såfremt nuværende retningslinjer ift. §8 fritagelsen er gældende for det nye areal.

 

Det skal bemærkes, at der på Kultur- og Fritidsudvalgets møde i januar bliver behandlet en tilsvarende ansøgning om lånegaranti fra Vejstrup Forsamlingshus på 0,7 mio. kr. til opgradering til et moderne og fremtidssikret forsamlingshus. Sagen forventes efterfølgende behandlet på Økonomiudvalgets møde i januar.

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant.

Lovgrundlag

Lånebekendtgørelsen

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen.

Beslutning i Økonomiudvalget den 20-12-2022

Økonomiudvalget indstiller, at der gives lånegaranti og fritagelse for grundskyld. Liste Ø undlod at stemme.

 

Birger Jensen (V) var fraværende.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-12-2022

Godkendt. Liste Ø undlod at stemme.

 

Der var afbud fra Torben Frost (A), Karl Magnus Bidstrup (A), Stina S. Thomsen (Ø), Birger Jensen (V) og Anders Johansen (C).

Som suppleanter deltog henholdsvis Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A), Johan W. Kristensen (Ø), Jesper Larsen (V) og Michael Bisbo (C).