Punkt 13 Ændring af arealafgrænsning på ejendommen Nørregårdsvej 8, Gudbjerg Sydfyn

Beslutningstema

Godkendelse af ændring af kommunegrænsen mellem Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommune.

I forbindelse med arealoverførsel af landbrugsjord mellem to jordejere i Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommune, ønskes kommunegrænsen ændret mellem de to kommuner, så jordejernes ejendomme fremover er beliggende i samme kommune. Ændring af kommunegrænser skal godkendes af kommunalbestyrelserne i begge kommuner, før Geodatastyrelsen kan godkende sagen.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,

 

  • At kommunegrænsen mellem Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommune ændres jf. vedlagte bilag

Sagsfremstilling

I forbindelse med arealoverførsel af landbrugsjord mellem to jordejere i hhv. Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommune, ønskes kommunegrænsen mellem de to kommuner ændret.

Jordejerne ønsker ændring af kommunegrænsen, så matriklerne i deres ejendomme fremover er beliggende i den samme kommune. På den matrikel, der overføres til Svendborg Kommune, er der en vindmølle, der drives sammen med to øvrige vindmøller beliggende på den øvrige ejendom i Svendborg Kommune. Ved overførslen vil de tre vindmøller være beliggende i samme kommune.

Der overføres en matrikel på 12.000 m² fra Faaborg-Midtfyn Kommune til Svendborg Kommune, mens der fra Svendborg Kommune overføres en matrikel på 12.462 m² til Faaborg-Midtfyn Kommune. Dermed afgiver Svendborg Kommune 462 m² jord til Faaborg-Midtfyn Kommune ved ændringen.
 

Ændring af kommunegrænser skal godkendes af kommunalbestyrelserne i begge kommuner, før Geodatastyrelsen kan godkende sagen. Geodatastyrelsen har fraveget kravet om, at ændring af kommunegrænserne også skal godkendes af Indenrigsministeriet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ejendomsskat har beregnet, at grundskylden for de afgivne 462 m² landbrugsjord er 17,28 kr. pr. år i mistet indtægt for Svendborg Kommune.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Lovgrundlag

Retskilde: Vejledning om matrikulære arbejder, VEJ nr. 46 af 18/04/2001

Sagen afgøres i

Plan- og Lokalsamfundsudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 06-12-2022

Indstillingen om anbefaling overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen blev godkendt.

 

Afbud fra René Haahr(V). Stedfortræder var Jesper Ullemose(V).

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 13-12-2022

Indstilles.

Birger Jensen (V) var fraværende.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-12-2022

Godkendt.

 

Der var afbud fra Torben Frost (A), Karl Magnus Bidstrup (A), Stina S. Thomsen (Ø), Birger Jensen (V) og Anders Johansen (C).

Som suppleanter deltog henholdsvis Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A), Johan W. Kristensen (Ø), Jesper Larsen (V) og Michael Bisbo (C).