Punkt 16 Frigivelse af anlægsmidler - Skårup Børnehus

Beslutningstema

I budgetforliget for 2023 blev der afsat 12,32 mio. kr. til etableringen af et modulhus med 25 børnehavepladser til Østerdalen Skårup Børnehus samt etableringen af 9 flere vuggestuepladser i eksisterende lokaler i Østerdalen Skårup Børnehus og Østerdalen Oure Børnehus.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

  • At frigive anlægsrammen på 12,32 mio. kr. i 2023

Sagsfremstilling

I budgettet for 2023 er der afsat 12,32 mio. kr. til etableringen af et modulhus med 25 børnehavepladser og et motorikrum i Østerdalen Skårup Børnehus. Herudover skal der etableres yderligere 9 vuggestuepladser i de eksisterende lokaler i Østerdalen Skårup Børnehus og Østerdalen Oure Børnehus.

 

Modulhuset skal etableres på Skårup Skoles matrikel, som er i gåafstand til Østerdalen Skårup Børnehus.

 

Etableringen af modulhuset vil blive udbudt til leverandører, som udfører modulhuse. Projekteringen vil foregå i samarbejde med den leverandør, som vinder udbuddet.

 

Skårup Skole er omfattet af en ældre byplanvedtægt, der udlægger området til skoleformål. For at området kan anvendes til dagtilbud, er der behov for en lokalplan af mindre betydning. Denne skal udarbejdes forud for at byggeriet kan igangsættes. Det er forventningen, at lokalplanen, grundet dens mindre betydning, kan udarbejdes på omkring fire måneder.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I investeringsoversigten for budget 2023 er der afsat 12,32 mio. kr. til realiseringen af projektet.

 

En realisering af ovenstående anlæg vil have en positiv indvirkning på erhvervslivet i takt med at opgaven udbydes til det lokale erhvervsliv.

CO2-Konsekvensvurdering

Det vurderes, at udbygningen af Østerdalen Skårup Børnehus vil øge CO2-udledningen, men det er ikke muligt at beregne den præcise effekt forud for projekteringen.

Lovgrundlag

Kasse- og regnskabsregulativet

Sagen afgøres i

Teknik- og Miljøudvalget

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 08-12-2022

Indstillingen godkendes.

 

Afbud: René Haahr (V), Stedfortræder: Mette Kristensen (V).